Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν στα σύνορα με τη Μιανμάρ  15 φερόμενους διακινητές ναρκωτικών

Το βράδυ του Σαββάτου μετά απο ανταλλαγή πυρών ομάδα των ταϊλανδικών ενόπλων δυνάμεων, σκότωσε 15 φερόμενους διακινητές ναρκωτικών , κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ.

Αξιωματικός του στρατού δήλωσε σήμερα ότι το γεγονός σημειώθηκε στην περιφέρεια Με Φα Λουάν, στην επαρχία Τσιανγκ Ράι, κοντά στο «χρυσό τρίγωνο», περιοχή-κλειδί ως προς τη διακίνηση ναρκωτικών στη νοτιοανατολική Ασία.

Μετά τη μάχη οι στρατιωτικοί βρήκαν 17 σάκους που περιείχαν πάνω από δύο εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης. «Δεν έχουμε μπορέσει ακόμη να εξακριβώσουμε αν αυτά τα 15 πρόσωπα ήταν όλοι Ταϊλανδοί ή όχι», είπε ο αξιωματικός.

Η Μιανμάρ είναι μεγάλος παραγωγός αμφεταμινών, συνθετικού ναρκωτικού, μεγάλες ποσότητες του οποίου διακινούνται μέσω Ταϊλάνδης και Λάος.

Οι φονικές μάχες ανάμεσα σε περιπόλους του στρατού και διακινητές ναρκωτικών δεν είναι σπάνιες σε τομείς της ζούγκλας κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Μιανμάρ.

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, φερόμενος ως διακινητής και αστυνομικός σκοτώθηκαν. Και, πριν από έναν χρόνο, 15 ύποπτοι έπεφταν νεκροί από πυρά του στρατού στην Τσιανγκ Ράι καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα πεζή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...