Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για έξι ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα σε περιοχές του Χαρκόβου μιλούν οι τοπικές αρχές

Στην πόλη Χαρκίβ γνωστή και ως Χάρκοβο από την ρωσική ονομασία της, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν  κατά της αρχές 6 φορές σε δύο περιοχές με αποτέλεσμα, τουλάχιστον τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

«Οι δυνάμεις κατοχής έπληξαν τη Χαρκίβ έξι φορές», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Ολέγκ Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για έναν τραυματία στον οποίο προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου.

Χτυπήθηκαν οι περιοχές Χολοντνοχίρσκι και Σεβτσενκίβσκι, διευκρίνισε, υποστηρίζοντας πως κατά τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για πυραύλους S-300 που όπως είναι γνωστό η χρήση τους προορίζεται για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.  Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, υποστηρίζεται ότι υπέστησαν ζημιές πολυκατοικίες.

Ο δήμαρχος της Χαρκίβ, ο Ιγκόρ Τερέχοφ, έκανε λόγο για «τουλάχιστον πέντε πλήγματα» κι αναφέρθηκε και αυτός σε έναν τραυματία.

Εξάλλου ανθρακωρυχείο στην Τόρετσκ, βόρεια της Ντανιέτσκ (ανατολικά), υπέστη πλήγμα από τη Ρωσία χθες μετά το μεσημέρι, ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.

Ένας εργαζόμενος στο ορυχείο —εκτός λειτουργίας— τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που έκανε λόγο για «μεγάλες ζημιές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...