Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ: Καρέ καρέ η επιδρομή της Χαμάς σε πρατήριο καυσίμων – Τι λέει ο ιδιοκτήτης

Βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη, Γιώργος Σιδέρης, από την επίθεση της Χαμάς σε πρατήριο υγρών καυσίμων την 7η Οκτωβρίου. Ο ιδιοκτήτης μιλά στην κάμερα της ΕΡΤ για τις ώρες αγωνίας που πέρασε και το πόσο τυχερός αισθάνεται επειδή από σύμπτωση δεν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρομοκράτες.

Στο πρώτο βίντεο, τα μέλη της Χαμάς καταγράφονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων να φτάνουν κοντά στις αντλίες. Στο δεύτερο, οι ένοπλοι προσπαθούν με τα πόδια αρχικά, να σπάσουν την πόρτα και στη συνέχεια πυροβολούν προς αυτή.

Ο Ισμαήλ, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων, αν και συνήθιζε να πηγαίνει κάθε μέρα εκεί, το μοιραίο Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου απουσίαζε.

Η σύζυγος του Ισμαήλ αναφέρει ότι δεν έχει σταματήσει να αισθάνεται φόβο από τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες. Προσπαθεί ακόμη να εξηγήσει στον 5χρονο γιο τους τι συμβαίνει, ο οποίος μεγαλώνει σε συνθήκες πολέμου.

Σε ακτίνα βολής της Χαμάς η Σντερότ – Οι κάτοικοι επιστρέφουν με τον φόβο μιας νέας επίθεσης

Στην πόλη της Σντερότ, που κάθε μέρα ακούγονται οι ρουκέτες της Χαμάς, λιγοστοί κάτοικοι επέστρεψαν δειλά στα σπίτια τους. «Δεν θέλω να φύγω ξανά ποτέ από το σπίτι μου, θέλω να σταματήσω να φοβάμαι και θα μείνω εδώ, αν χρειαστεί να πολεμήσω για την πόλη μου, για τους συμπατριώτες μου» λέει ένα αγόρι.

Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ, από τη μια πλευρά δεν μπορούν να ξεχάσουν τη δολοφονική ημέρα κατά την οποία η Χαμάς παρέσυρε τον Παλαιστινιακό λαό στην πολεμική σύρραξη και από την άλλη, η αίσθηση της ανασφάλειας έχει το δικό της πολιτικό αντίκτυπο.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...