Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Βράζει» το βρετανικό κοινοβούλιο για τον ερευνητή – κατάσκοπο της Κίνας – Αρνείται τα πάντα

Σάλος στη καρδιά της βρετανικής δημοκρατίας έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των Κυριακάτικων Τάιμς για κατάσκοπο της Κίνας που εργαζόταν ως ερευνητής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ερευνητής είχε πρόσβαση στον υπουργό Ασφαλείας Τομ Τάγκεντχατ και την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Αλίσια Κερνς, μεταξύ άλλων.

Ο φερόμενος ως κατάσκοπος αρνείται όσα του αποδίδονται. «Έχω περάσει την καριέρα μου μέχρι σήμερα προσπαθώντας να εκπαιδεύσω άλλους για την πρόκληση και τις απειλές που παρουσιάζει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το να κάνω αυτό που ισχυρίζονται εναντίον μου σε υπερβολικά ρεπορτάζ ειδήσεων θα ήταν ενάντια σε όλα όσα υποστηρίζω», δήλωσε μέσω του δικηγόρου του.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε δήλωση από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων στις 4:30μμ Ελλάδας ενώ βουλευτές μεταξύ άλλων και του συντηρητικού κόμματος ζητούν από τον Σούνακ να χαρακτηρίσεις την Κίνα ως «απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Το διπλωματικό σκάνδαλο ξέσπασε λίγο πριν ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Λι Γιάνγκ στο περιθώριο των G20 στην Ινδία.

Εκπρόσωπος του Νο 10 είπε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη συνάντηση για να μεταφέρει «τις σημαντικές ανησυχίες του για την κινεζική παρέμβαση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρμόδιες αρχές άρχισαν να προετοιμάζουν την αποστολή στη Ρουάντα των πρώτων μεταναστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες 9 έως 11 εβδομάδες, ανακοίνωσε...

LIFESTYLE

Για την αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο «Στούντιο 4″ της Μεγάλης Πέμπτης (2/5). Η 38χρονη motivational speaker περιέγραψε...