Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τι είναι το Barbie Botox, η νέα εμμονή του TikTok

Η Isabelle Lux, μια 32χρονη δημιουργός περιεχομένου από το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, δήλωσε ότι ήταν τρομοκρατημένη ενώ καθόταν στην καρέκλα περιμένοντας το Barbie Botox της – 40 μονάδες της νευροτοξίνης που εγχέονται σε κάθε τραπεζοειδή, τον μυ που συγκρατεί τον λαιμό της. Ήθελε να αδυνατίσει τους ώμους της εν όψει του γάμου της, καθώς και να απελευθερώσει τον πόνο στο άνω μέρος της πλάτης. «Σκεφτόμουν όλη την ώρα: ‘Αν πάει καλά, αυτό θα είναι υπέροχο και ανυπομονώ να το μοιραστώ (στο διαδίκτυο). Αν πάει στραβά, καλύτερα να προειδοποιήσω τον κόσμο. Οπότε βασικά σκέφτηκα ότι ό,τι κι αν συμβεί, θα το πω στον κόσμο’. Και ο Θεός, απλά προσευχόμουν να πάει καλά».

Η διαδικασία επινοήθηκε αρχικά για να βοηθήσει στην ανακούφιση των έντονα καταπονημένων τραπεζοειδών μυών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ημικρανίες και ένταση στον αυχένα. Πλέον, χορηγείται για την αισθητική μείωση του μεγέθους των ώμων, επιμηκύνοντας τον λαιμό και κερδίζοντας έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όταν το μπότοξ εγχέεται σε έναν μυ, σταματά τη σύνδεση με το νεύρο», δήλωσε στο CNN ο Dr. Parisha Acharya, επικεφαλής αισθητικός γιατρός στη γνωστή λονδρέζικη κλινική ιατρικής αισθητικής Waterhouse Young, σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε αποδυνάμωση και παράλυση του μυός. Έμμεσα, ο μυς συρρικνώνεται».

Το hashtag “Barbie Botox” έχει σήμερα πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Το βίντεο της Lux που περιγράφει λεπτομερώς τη δική της εμπειρία με τη θεραπεία έχει πλέον προβληθεί περισσότερες από 250.000 φορές. Η ίδια αποδίδει στον εαυτό της την επινόηση της φράσης.

«Προήλθε από την ιδέα ότι θα μοιάζεις περισσότερο με Barbie όταν το κάνεις, κάτι που δεν νομίζω ότι είναι κακό», δήλωσε στο CNN σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Επιμηκύνει το λαιμό, λεπταίνει τους ώμους και δημιουργεί μια πολύ λεπτή σωματική διάπλαση όταν γίνεται σωστά».

Ωστόσο, αν χορηγηθεί λανθασμένα ή σε λάθος δοσολογία, το Botox μπορεί να παραλύσει εντελώς τον μυ, δήλωσε ο Dr. Acharya. Η νευροτοξίνη μπορεί επίσης περιστασιακά να μετακινηθεί από το αρχικό σημείο έγχυσης, αποδυναμώνοντας τη νευρική σύνδεση άλλων γύρω μυών. «Και ειδικά αν είναι γύρω από το λαιμό, αυτό μπορεί να είναι αρκετά σημαντικό, επειδή μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να κρατάτε το κεφάλι σας σωστά ψηλά».

Η Lux πριν από την θεραπεία, ενημερώθηκε ότι πρέπει να αποφύγει τα βαριά σακίδια, την έντονη άσκηση και το μασάζ για τουλάχιστον 72 ώρες. «Στην πραγματικότητα φοβήθηκα αρκετά», δήλωσε. «Από τη στιγμή που (το μπότοξ) έχει μπει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αντιστρέψεις. Την πρώτη εβδομάδα ένιωσα τόσο πολύ πραγματικό πόνο, ένταση και δυσκαμψία στον αυχένα, τους ώμους και το πάνω μέρος της πλάτης μου. Ανησύχησα πάρα πολύ». Δύο μήνες αργότερα, η Lux δήλωσε ότι αισθάνεται «καλύτερα από ποτέ» και ήδη σχεδιάζει μια συμπληρωματική συνεδρία το χειμώνα.

Παρόλα αυτά, επιμένει ότι αυτή η θεραπεία δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία. «Νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε χειρουργό ή ιατρό. Αν δεν είστε σε θέση να το κάνετε στο σωστό μέρος, θα έλεγα ότι ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο».

@adu.aesthetics Barbie Botox <imgsrc=”” alt=”” class=”wp-smiley”> common barbie, lets go barbie <imgsrc=”” alt=”” class=”wp-smiley”><imgsrc=”” alt=”” class=”wp-smiley”><imgsrc=”” alt=”” class=”wp-smiley”>🩷 #botox #barbiebotox #barbiegirl #barbiedoll #barbieshouldersbotox #barbieshoulders #barbiearms #barbiearmsbotox #barbiebotoxbeforeandafter ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] [Extended] – Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Σε αυτό συμφωνεί και η Δρ Acharya, η οποία τόνισε την ανησυχία της για το γεγονός ότι το “Barbie Botox” γίνεται trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά καθώς τραβάει την προσοχή ενός πολύ νεότερου κοινού.

«Νομίζω ότι μια ιατρική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ιατρική διαδικασία. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, (ο κλάδος της αισθητικής) είναι ανεξέλεγκτος. Ο καθένας μπορεί να χορηγήσει ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια αισθητικός ή κομμώτρια χωρίς κλινική εμπειρία, χωρίς γνώσεις ανατομίας. Αυτό πραγματικά με ανησυχεί».

Η παγκόσμια αγορά ενέσιμων προϊόντων προσώπου προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία, φθάνοντας τα 36,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2032. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2021 από τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, υπήρξε αύξηση 54,4% στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως το Botox και τα fillers από το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διερεύνηση του ενδεχομένου να μπορεί να ασκηθεί αυτεπάγγελτη έφεση ως προς 15 κατηγορούμενους που αθωωθήκαν για το Μάτι, ζητεί με σημερινή παραγγελία της...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση, ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού», ενημερώνει με ανακοίνωσή της η...