Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προχώρησε σε μια από τις βαθύτερες γεωτρήσεις για την αναζήτηση φυσικών πόρων

Κινέζοι μηχανικοί την Πέμπτη 20 Ιουλίου προχώρησαν σε μια από τις βαθύτερες γεωτρήσεις, που θα ξεπεράσει τον φλοιό της Γης, μέσα σε ένα κλίμα εντεταμένων αναζητήσεων για φυσικούς πόρους.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η γεώτρηση θα αγγίξει τα 10.520 μέτρα, στο πλούσιο σε φυσικό αέριο έδαφος της Λεκάνης Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η γεώτρηση σε βάθος δίνει στοιχεία στους επιστήμονες για τον τρόπο σχηματισμού της Γης. Ωστόσο, η αξιοποίηση των δυνητικά προσοδοφόρων ενεργειακών αποθεμάτων που βρίσκονται θαμμένα βαθιά κάτω από τη γη, συνεπάγεται και ισχυρά εμπορικά κίνητρα.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την γεώτρηση είναι μεγάλος κρατικός πετρελαϊκός όμιλος. Το πρόσφατο έργο στη λεκάνη Σιτσουάν λειτουργεί υπό την PetroChina Southwest Oil and Gasfield Co, θυγατρική της China National Petroleum Corporation, μιας από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες ενέργειας στην Κίνα, σύμφωνα με το Xinhua.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι η προσπάθεια αποσκοπεί στην εξερεύνηση βαθιά θαμμένων πόρων, ενώ “προωθεί την πρόοδο της βασικής τεχνολογίας και της ικανότητας εξοπλισμού της κινεζικής μηχανικής πετρελαίου και φυσικού αερίου“. “Η γεώτρηση θα αποκαλύψει περαιτέρω τα μυστικά της εξέλιξης κάτω από τον σχηματισμό Σινιάν“, τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, για τον τρόπο με τον οποίο είναι σχηματισμένα τα πετρώματα στη λεκάνη Σιτσουάν.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ο μεγαλύτερος παράγοντας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έχει τεράστιες ενεργειακές ανάγκες. Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ έχει ανακηρύξει τη μελλοντική ενεργειακή ασφάλεια ως εθνική προτεραιότητα.

Η Κίνα έχει καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – είναι σε καλό δρόμο για να διπλασιάσει την αιολική και ηλιακή της δυναμικότητα και να επιτύχει τους στόχους της για καθαρή ενέργεια για το 2030, πέντε χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Πηγή: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...