Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία – Δολοφονία 17χρονου από αστυνομικό: Δεύτερη νύχτα βίας και ταραχών

Βίαια επεισόδια για δεύτερη νύχτα έλαβαν χώρα στη Γαλλία. Στην Ναντέρ όπου σκοτώθηκε ο 17χρονος, οι συγκρούσεις άρχισαν με τη δύση του ηλίου στις 22:00 και διήρκησαν μέχρι περισπου τις 03:00 το πρωί.

Συνολικά, υπολογίζονται σε 150 οι προσαγωγές σε όλη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Υπουργος Εσωτερικών, Gérard Darmanin στο Twitter.

Πυρπολήθηκαν πολλά δημόσια κτήρια όπως αστυνομικά τμήματα, δημαρχεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, και στο προάστιο Clamart έκαψαν στάση του τραμ, καθώς και βαγόνια. Πολλά αυτοκίνητα κάηκαν μεταξύ των οποίων και αστυνομικά οχήματα.

Σήμερα στις 15:00 αναμένεται λευκή πορεία μπροστά στο κτήριο της περιφέρειας στην Ναντερ μετά από κάλεσμα της μητέρας του Ναέλ.

Η οικογένεια απέρριψε προτροπή των Αρχών να καλέσει σε ηρεμία ωστε να μειωθεί η ένταση. «Δεν είναι η δουλειά της οικογένειας» δήλωσε ο δικηγόρος της.

Ο φερόμενος ως θύτης 38χρονος αστυνομικός θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα το απόγευμα και μένει να φανεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...