Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία – Ποια η τύχη του Πριγκόζιν, σύμφωνα με τον Πεσκόφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιναπευθύνεται σήμερα Τρίτη σε μέλη των ρωσικών στρατιωτικών μονάδων, στην Εθνική Φρουρά, στις δυνάμεις ασφαλείας και σε άλλους που βοήθησαν να διατηρηθεί η τάξη στη διάρκεια της σύντομης ανταρσίας κατά το σαββατοκύριακο από μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, τονίζοντας ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο αρχηγός της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ακόμη ότι το Κρεμλίνο δεν βλέπει ακόμη να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν θα έχει σήμερα το απόγευμα προσωπικές συναντήσεις με κάποιους στρατιωτικούς αξιωματούχους και θα μιλήσει με τους επικεφαλής των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

«Ο Πούτιν κρατάει πάντα τον λόγο του»

Αναφορικά με την τύχη του Πριγκόζιν, με βάση τους όρους μιας συμφωνίας με την οποία τερματίστηκε η ανταρσία, ο Πριγκόζιν θα μπορούσε να μεταβεί στην Λευκορωσία και οι μαχητές του θα είχαν την δυνατότητα να ενταχθούν στις τακτικές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ή να μεταβούν και εκείνοι μαζί του στη Λευκορωσία.

Η συμφωνία, είπε ο Πεσκόφ, εφαρμόζεται και κατά τον ίδιο ο πρόεδρος Πούτιν κρατάει πάντα τον λόγο του.

Ο Πεσκόφ ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει πόσοι μαχητές της Wagner θα υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας μετά τη συμφωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με ένα ρεπορτάζ γερμανικού μέσου ενημέρωσης ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ο Πεσκόφ απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες συνομιλίες.

Η Μόσχα έχει πει στο παρελθόν ότι τυχόν ειρηνευτικές συνομιλίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις “νέες πραγματικότητες” –μια αναφορά στις ουκρανικές περιφέρειες τις οποίες η Μόσχα λέει ότι τώρα ανήκουν στη Ρωσία, κάτι το οποίο απορρίπτουν Ουκρανία και Δύση.

Το Κίεβο έχει διαμηνύσει ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τη Μόσχα μέχρι να έχει φύγει από την Ουκρανία και ο τελευταίος ρώσος στρατιώτης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΥΓΕΙΑ

Οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να εμφανίσουν και δεύτερο καρκίνο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο...