Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας – Γιατί κατηγορείται η Νίκολα Στέρτζιον

Για οικονομικές ατασθαλίες συνελήφθη η Νίκολα Στέρτζιον (Nicola Sturgeon), πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας λίγο καιρό μετά τη σύλληψη και του συζύγου της για τον ίδιο λόγο.

Η Νίκολα Στέρτζιον συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του Εθνικού κόμματος SNP, ανέφεραν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε: «Μια 52χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος.

Ο σύζυγός της, Peter Murrell, πρώην διευθύνων σύμβουλος του SNP, συνελήφθη στο σπίτι τους στο Uddingston κοντά στη Γλασκώβη στις 5 Απριλίου και ανακρίθηκε για σχεδόν 12 ώρες πριν αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία.

H Στέρτζιον, η οποία παραιτήθηκε από την ηγεσία του SNP στις αρχές Απριλίου, είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο της Operation Branchform, της έρευνας της αστυνομίας της Σκωτίας για ισχυρισμούς ότι περισσότερες από 600.000 λίρες από δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας, δαπανήθηκαν χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν.

Σε μια ανακοίνωση σοκ τον περασμένο Φεβρουάριο, η κ. Στέρτζιον κατέπληξε τους ψηφοφόρους όταν δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο που είχε για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

LIFESTYLE

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε στο «Happy Day» για την πρεμιέρα του «TV Queen» και τα αρνητικά σχόλια, με την ίδια να αναφέρει μεταξύ άλλων...

ΕΛΛΑΔΑ

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση των BONUS στο Δημόσιο, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και παράλληλα υπενθυμίζει τις αυριανές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καλώντας σε...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...