Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Περισσότερα από 9.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από το 2008

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ (UNAMI) ανακοίνωσ ότι περισσότερα από 9 χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί στο Ιράκ από το 2008, ζητώντας την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι ισχύοντες διεθνείς νόμοι για την προστασία των παιδιών σε περιοχές συγκρούσεων και πολέμου.

Η «UNAMI» πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι κατά μέσο όρο ακρωτηριάζουν ή τραυματίζονται ένα ή περισσότερα παιδιά την ημέρα.

Η δήλωση του ΟΗΕ ανέφερε επίσης ότι μόνο αυτές οι περιπτώσεις έχουν επαληθευτεί, «και οι πραγματικές απώλειες είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερες».

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF Katharine Russell δήλωσε: “Οποιοσδήποτε πόλεμος είναι τελικά ένας πόλεμος εναντια τα παιδιά. Για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά δεν πληρώνουν το τίμημα των πολέμων ενηλίκων, πρέπει να λάβουμε τολμηρά και συγκεκριμένα βήματα για την καλύτερη προστασία των πιο ευάλωτων παιδιών του κόσμου».

Ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ, Sheema Sen Gupta, δήλωσε, σύμφωνα με τη δήλωση, «Υπάρχει ανάγκη επανένταξης των παιδιών στο Ιράκ μετά από πολλά χρόνια συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που επιστρέφουν από τη βορειοανατολική Συρία, των παιδιών που απελευθερώνονται από την κράτηση και των παιδιών που πιστεύεται ότι ανήκουν σε ομάδες.” ένοπλες ομάδες και άλλα ευάλωτα παιδιά.

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την ιρακινή κυβέρνηση «να υποστηρίξει και να ενεργοποιήσει τους διεθνείς νόμους και τα πρότυπα που ισχύουν για την προστασία των παιδιών στον πόλεμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιρακινή κυβέρνηση υπέγραψε, τον περασμένο Μάρτιο, σχέδιο δράσης με τα Ηνωμένα Έθνη για την αποτροπή της στρατολόγησης ή εκμετάλλευσης παιδιών από τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...