Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Η κυβέρνηση λανσάρει εφαρμογή για να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι

Η ισπανική κυβέρνηση, θέλοντας να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι, αναπτύσσει μια δωρεάν εφαρμογή που θα καταγράφει πόσο χρόνο ξοδεύει κάθε μέλος του νοικοκυριού σε οικιακές εργασίες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ισότητας της χώρας για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων.

Η υφυπουργός ισότητας Άντζελα Ροντρίγκεζ, ανακοίνωσε τα σχέδια σε συνεδρίαση της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη την περασμένη Τρίτη (16/5).

«Αυτό που μας λένε οι έρευνες είναι ότι οι γυναίκες ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού από ό,τι οι άνδρες», δήλωσε η Ροντρίγκεζ, η οποία πρόσθεσε ότι η εφαρμογή θα επιτρέπει σε κάθε μέλος ενός νοικοκυριού να εισάγει τον χρόνο που ξοδεύει στις δουλειές του σπιτιού.

Όπως αναφέρει το CNN, το οποίο επικαλείται έρευνα του εθνικού στατιστικού ινστιτούτου της Ισπανίας που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, το 45,9% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πλειονότητα των οικιακών εργασιών, έναντι ποσοστού 14,9% των ανδρών.

Η Ροντρίγκεζ τόνισε ότι όλα τα είδη των εργασιών θα πρέπει να θεωρούνται δουλειές του σπιτιού, όπως για παράδειγμα τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

«Όλες αυτές τις δουλειές, το ψυχολογικό φορτίο, τα επωμίζονται σχεδόν πάντα οι γυναίκες, σύμφωνα με τις έρευνες», δήλωσε.

Η εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το καλοκαίρι, θα απευθύνεται σε ζευγάρια, γονείς με παιδιά και συγκατοίκους.

Η εφαρμογή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου «συνυπευθυνότητας» της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ήρθε στην εξουσία το 2018 υποσχόμενος να επικεντρωθεί σε θέματα ισότητας των φύλων.

«Αυτή η νέα κυβέρνηση είναι απόλυτα προσηλωμένη στην ισότητα των φύλων. Με έχετε ακούσει να το λέω πολλές φορές: Η Ισπανία άλλαξε στις 8 Μαρτίου», είχε δηλώσει το 2018, προτού ορίσει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται στην πλειοψηφία του από γυναίκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΔΙΕΘΝΗ

Ματαιώθηκε η προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Ουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας, μισή ώρα προτού ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...