Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Και νέα κόρη από εξωσυζυγική σχέση φέρεται ότι έχει ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Στην Ισπανία είναι ευρύτερα γνωστές οι εξωσυζυγικές σχέσεις του επίτιμου βασιλιά Χουάν Κάρλος στη διάρκεια της βασιλείας του μέχρι το 2014 που παραιτήθηκε του θρόνου. Γράφτηκαν πολλά βιβλία για αυτές, έγιναν τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ και ο εξειδικευμένος τύπος αφιέρωνε πολυσέλιδα ρεπορτάζ κάθε φορά που αποκαλύπτονταν μία καινούργια.

Από τις σχέσεις αυτές κατά καιρούς υπήρχαν και παιδιά που μεγαλώνοντας διεκδικούσαν την επαλήθευση της πατρότητας του πρώην μονάρχη αλλά έπεφταν πάντα στο κενό καθώς το παλάτι διέψευδε και προστάτευε τον βασιλιά ο οποίος άλλωστε απολάμβανε ασυλίας.

Πριν από δέκα χρόνια στην Ισπανία ,ήταν αδιανόητο κάποιος να θέσει οποιοδήποτε ζήτημα για τον επίτιμο βασιλιά και μάλιστα όπως παραδέχονται οι διευθυντές μεγάλων εφημερίδων τα «κοινά μυστικά» που αφορούσαν στη ζωή του απολάμβαναν και σχετικής προστασίας από τα ίδια τα ΜΜΕ. Χρειάστηκε να περάσει καιρός για να προκύψει η φοροδιαφυγή, η έρευνα της εισαγγελίας για λογαριασμούς του σε φορολογικούς παραδείσους, λογαριασμοί του στην Ελβετία αλλά και χρηματικά δώρα εκατομμυρίων π.χ σε μία από τις ερωμένες του. Τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος, διαμένει μόνιμα στο Αμπου Ντάμπι λόγω των οικονομικών σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν αλλά και όπως επισημαίνει για να μην ζημιώσει την εικόνα της μοναρχίας αλλά και τη βασιλεία του γιου του Φελίπε.

Το βιβλίο «King Corp.», που κυκλοφόρησε σήμερα Πέμπτη στην Ισπανία και έχει συγγραφεί από δύο δημοσιογράφους τον Χοσέ Μαρία Ολμο και τον Νταβίντ Φερνάντεθ μιλά εκτός των άλλων και για την ύπαρξη μίας “κρυφής” κόρης που ο πρώην βασιλιάς απέκτησε με μία ερωμένη του που ανήκει στην αριστοκρατία. Το βιβλίο περιγράφει περαιτέρω τη χρήση ενός «ειδικού ταμείου» από τον επίτιμο βασιλιά για να βοηθήσει οικονομικά αυτήν την μη αναγνωρισμένη κόρη που απέκτησε στα τέλη της δεκαετίας του 70 και αρχές του 80.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν δημοσιογράφοι της «El Confidencial», η φερόμενη ως κόρη εκτός γάμου, μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο πατέρας της και, μόλις το έμαθε, επέλεξε να μην διεκδικήσει κανένα δικαίωμα διαδοχής του ισπανικού θρόνου. Η Αλεχάντρα, όπως είναι το όνομα της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.

Οι δημοσιογράφοι επικαλούνται τρεις πηγές που επιβεβαιώνουν αυτή την υποτιθέμενη πατρότητα του Χουάν Κάρλος: μία πρώην ερωμένη του επίτιμου βασιλιά, έναν επιχειρηματία φίλο του βασιλιά και έναν πρώην σύντροφο της ίδιας της Αλεχάντρα, που γεννήθηκε σε αριστοκρατική οικογένεια.

Σύμφωνα με αυτή τη δημοσιογραφική έρευνα, το παλάτι γνώριζε την ύπαρξη της Αλεχάντρα και ο επίτιμος βασιλιάς ανησυχούσε μήπως συναντηθούν και ερωτευθούν με τον γιό του Φελίπε (όταν ήταν νέος) χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν αδέρφια. Κι αυτό γιατί κινούνταν στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους.

Η εφημερίδα Ελ Μούντο επικοινώνησε με τον πρώην βασιλιά στο Αμπου Ντάμπι και εκείνος αρνήθηκε ότι έχει τέταρτο παιδί. Την ίδια ώρα το σύνολο του τύπου δίνει το ονοματεπώνυμο της φερόμενης κόρης του πρώην βασιλιά, η οποία είναι γνωστή στον ειδικό ταμπλόιντ τύπο, όμως οι δύο δημοσιογράφοι στο βιβλίο τους δεν το αναφέρουν παρότι όπως ισχυρίζονται την γνωρίζουν και έχουν επικοινωνήσει μαζί της.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...