Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Τόμας Χ. Λι πρωτοπόρος στις ιδιωτικές επενδύσεις

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τόμας Χ. Λι, που θεωρείται πρωτοπόρος στις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία θανάτου.

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο Λι βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν, τα κεντρικά γραφεία της επενδυτικής του εταιρείας, από πυροβολισμό που προκάλεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Post, βρέθηκε μετά από ειδοποίηση της αστυνομίας από κλήση έκτακτης ανάγκης. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την αιτία θανάτου.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης είπε ότι το προσωπικό της EMS που ανταποκρίθηκε σε κλήση 911 στην Πέμπτη Λεωφόρο εκείνη την ώρα βρήκε έναν “άρρενα που διαπιστώθηκε ο θάνατος στο σημείο”. Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες και δήλωσε ότι οι ιατροδικαστές θα προσδιορίσουν τα αίτια και τον τρόπο θανάτου.

“Η οικογένεια είναι εξαιρετικά λυπημένη για τον θάνατο του Τομ. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα μας και να μας επιτραπεί να θρηνήσουμε”, ανέφερε η οικογένεια του Λι σε γραπτή δήλωση.

Ο Lee ήταν ιδρυτής και πρόεδρος της Lee Equity, την οποία ίδρυσε το 2006, και προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thomas H. Lee Partners, την οποία ίδρυσε το 1974, σύμφωνα με το βιογραφικό που δημοσίευσε η οικογένεια του.

Τα τελευταία 46 χρόνια, ο Lee συμμετείχε σε επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω εκατοντάδων συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς και της επακόλουθης πώλησης επωνυμιών όπως η Snapple Beverages και η Warner Music.

Ήταν επίσης διακεκριμένος φιλάνθρωπος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλών οργανώσεων, όπως το Lincoln Center, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Πανεπιστήμιο Brandeis, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Μουσείο Εβραϊκής Κληρονομιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ επενδύσεων και κερδοφορίας κατέγραψε ο ΑΔΜΗΕ για τη χρήση του 2023. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε 672 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία του...