Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Φυλετικές συγκρούσεις στο Σουδάν – Περισσότεροι από 150 νεκροί

Φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ της φυλής Hausa και της φυλής Funj στην περιοχή Wad Al-Mahi της πολιτείας του Μπλε Νείλου στο νότιο Σουδάν έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ενώ το Associated Press επικαλέστηκε ανώνυμους Σουδανούς αξιωματούχους ότι επιβεβαίωσαν ότι 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες που ξέσπασαν την Τετάρτη, και ιατρική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 86 τραυματίστηκαν.

Ο Abbas Moussa, διευθυντής του Νοσοκομείου Wad Al-Mahi, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: « (Τετάρτη) και χτες (Πέμπτη) σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και νέων, οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν ως αποτέλεσμα εγκαυμάτων. και άλλοι 86 τραυματίστηκαν».

Συγκρούσεις την περασμένη εβδομάδα μεταξύ μελών της φυλής Hausa και άλλων φυλών στο χωριό Wad al-Mahi, ανατολικά της πόλης Roseires, σκότωσαν 13 άτομα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Μια ιατρική πηγή είπε την Τετάρτη: «Παραλάβαμε 10 πτώματα στο νοσοκομείο Wad Al-Mahi». Μια άλλη πηγή στο νοσοκομείο Roseires ανέφερε ότι «πέντε νεκροί και 10 τραυματίες» έφτασαν στο νοσοκομείο .

Από την πλευρά του, ένας ηγέτης της φυλής Χάουσα είπε ότι η βία έχει ξαναρχίσει παρά την ανάπτυξη μεγάλων ενισχύσεων ασφαλείας στην περιοχή, προσθέτοντας: «Χρησιμοποιούσα όπλα και έκαψα σπίτια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...

LIFESTYLE

“Καλό θα είναι να μην κάνει εξωτερική πολιτική”. Ένα story που ανέβασε η Μαρίνα Σάττι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με μία τάπα,...