Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο: Πιλότοι αποκοιμήθηκαν την ώρα της πτήσης και «έχασαν» τον διάδρομο προσγείωσης

Δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν στα 11.000 μέτρα και έτσι «έχασαν» έναν διάδρομο προσγείωσης αεροδρομίου, πριν ξυπνήσουν για να προσγειώσουν με ασφάλεια το αεροπλάνο!

Ο πύργος ελέγχου προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους, αφού προσπέρασαν το σημείο καθόδου στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Οι πιλότοι τελικά ξύπνησαν και προσγείωσαν το αεροπλάνο. Το πλήρωμα της Ethiopian Airlines τέθηκε σε άδεια εν αναμονή της έρευνας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fana.

Η επιβατική πτήση απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Χαρτούμ του Σουδάν. Το Boeing 737, χωρητικότητας 154 θέσεων, χρειάζεται συνήθως λιγότερο από δύο ώρες για το δρομολόγιο μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Οι αντιδράσεις του κοινού υπήρξαν ποικίλες, με ορισμένους, μάλιστα, χρήστες του διαδικτύου να αντιμετωπίζουν με…συμπάθεια και κατανόηση τους πιλότους: «Δεν θα έριχνα την ευθύνη στο πλήρωμα  σε αυτή την περίπτωση- αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πλήρωμα στον κόσμο και μάλλον συνέβη… Η ευθύνη βαρύνει την εταιρεία και τις ρυθμιστικές αρχές», έγραψε ένας σχολιαστής.

Ωστόσο, υπήρξαν και πιο «σκληρές» φωνές, όπως ο σχολιαστής που έγραψε: «Να απολυθούν και να τους αφαιρεθεί η άδεια. Τελεία».

Ένας αναλυτής της αεροπορίας χαρακτήρισε το περιστατικό «βαθιά ανησυχητικό» σε δημοσίευσή του στο Twitter. «Η κόπωση των πιλότων δεν είναι κάτι καινούργιο και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές απειλές για την αεροπορική ασφάλεια – διεθνώς», έγραψε στο Twitter ο αναλυτής  Άλεξ Μαχαιράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...