Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ισπανία βρέθηκε ο «σαμάνος» της Κύπρου: Είχε δώσει ψυχεδελικό ρόφημα σε 34χρονη και πέθανε

Μετά από τρία χρόνια, η Αστυνομία Κύπρου πέρασε χειροπέδες στον 45χρονο «σαμάνο», ο οποίος κατά την διάρκεια «πνευματικής τελετής» στην Αραδίππου φέρεται να έδωσε ψυχεδελικό ρόφημα σε 34χρονη, στέλνοντας την στον θάνατο.

Όπως αναφέρει το sigmalive.gr 45χρονος συνελήφθη στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν 34χρονη από τη Λετονία μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της. Αρχικά, είχε αναφερθεί από τα πρόσωπα που την μετέφεραν στον νοσοκομείο ότι την βρήκαν νεκρή στο πεζοδρόμιο, αλλά τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών έδειξαν ότι κατά την διάρκεια συνάντησης προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία.

Από τις εξετάσεις της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση όπου θα γινόταν τελετή με την χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, με την ονομασία «πνευματική τελετή». Πληροφορίες ανέφεραν ότι το κόστος συμμετοχής στην τελετή αυτή ήταν 150 ευρώ.

Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν 53χρονη, καθώς και ο 45χρονος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα η 53χρονη να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση, στις 28 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο 45χρονος δεν είχε εντοπιστεί τότε και στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού του εκδόθηκε εναντίον του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο 45χρονος εντοπίστηκε στην Ισπανία και δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος συνελήφθη από την Ισπανική Αστυνομία. Χθες, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο 45χρονος παραδόθηκε από τις Ισπανικές Αρχές σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία τον συνέλαβαν εκ νέου.

Το πρωί της Παρασκευής (12/8) ο 45χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...