Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Θετικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν – Παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στην COVID-19 και έχει πολύ ήπια συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήπια συμπτώματα.

«Του έχει χορηγηθεί το (αντιϊκό φάρμακο) Paxlovid και -σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC- θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ήδη από σήμερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη του Λευκού Οίκου και θα πραγματοποιεί εφεξής τις συναντήσεις του τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσεων.

 

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει κάνει δύο ενισχυτικές δόσεις, ενώ παρουσιάζει «πολύ ήπια συμπτώματα».

«Για λόγους διαφάνειας, ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση του προέδρου, καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του, ενώ βρίσκεται σε απομόνωση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre.

Του χορηγήθηκε το Paxlovid

Όπως έγινε γνωστό, έχει χορηγηθεί στον Τζο Μπάιντεν το αντιικό χάπι Paxlovid της Pfizer και, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ήδη, σήμερα, Πέμπτη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλη του Λευκού Οίκου και θα πραγματοποιήσει κανονικά τις συναντήσεις του, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω Zoom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...