22/06/2021

Βρετανία: Ακόμη και αγκαλιές μεταξύ συγγενών θα επιτρέπονται από την ερχόμενη Δευτέρα

Stewart Hagestad, of the USA team, gets a hug from his girlfriend Michelle Barrett after winning the Walker Cup golf tournament against the Great Britain and Ireland team at the Seminole Golf Club on Sunday, May 9, 2021, in Juno Beach, Fla. (AP Photo/Gerald Herbert)

Για πρώτη φορά μετά από μήνες στην Αγγλία χαλαρώνουν περαιτέρω οι περιορισμοί  βαδίζοντας προς το τρίτο στάδιο της απελευθέρωσης των μέτρων.

Ο Μπόρις Τζόνσον  θα ανακοινώσει την επιστροφή στην ελευθερία , δεσμεύοντας ότι «η COVID δεν θα μας νικήσει», επιτρέποντας την συνάντηση έως έξι ατόμων σε  εσωτερικούς χώρους από τις 17 Μαΐου, την καθολική λειτουργία της εστίασης , το άνοιγμα των χωρών φιλοξενίας αλλά και την επανεκκίνηση χώρων διασκέδασης και αθλητικών δραστηριοτήτων.

«Χάρη στην επιτυχία του ποσοστού εμβολιασμού όπου ένας στους τρεις ενήλικες έχει κάνει και τις δυο δόσεις , ο πρωθυπουργός θα δηλώσει ότι φίλοι και συγγενείς μπορούν, από την επόμενη Δευτέρα να αγκαλιαστούν για πρώτη φορά αυτό το χρόνο».

Ο επικεφαλής της ομάδας εμβολίων της Οξφόρδης, Άντριου Πόλαρντ  εκτίμησε ότι οι Βρετανοί σύντομα θα ζουν χωρίς μάσκες και κοινωνικές αποστάσεις «όμως σε παγκόσμια προοπτική απέχουμε ακόμα πολύ από αυτό».

Αύριο Τρίτη, την ώρα της ομιλίας της βασίλισσάς, στο Queen’s Speech θα καθοριστούν επίσης οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο έτος με επίκεντρο στην ανάκαμψη από το Covid-19, το NHS και την ευκαιρία διάδοσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.