Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δύο αιχμάλωτοι Βρετανοί εμφανίζονται στη ρωσική τηλεόραση και ζητούν να τους ανταλλάξουν

Δύο Βρετανοί μαχητές που έχουν αιχμαλωτιστεί στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στη ρωσική κρατική τηλεόραση σήμερα και ζήτησαν να τους ανταλλάξουν με φιλορώσο πολιτικό που κρατείται από τις ουκρανικές αρχές, ένα πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο Βρετανοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από την Ουκρανία του φιλορώσου πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης σε βίντεο που μεταδόθηκε περίπου την ίδια ώρα σήμερα από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU στο οποίο ζητά και ο ίδιος να τον ανταλλάξουν.

Ο Μεντβεντσούκ, στην έκκλησή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε να τον ανταλλάξουν με τους υπερασπιστές της ουκρανικής πόλης της Μαριούπολης και των όποιων αμάχων επιτρέπεται να αποχωρήσουν.

«Θέλω να απευθυνθώ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το αίτημα να με ανταλλάξουν από την ουκρανική πλευρά με τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και των κατοίκων της», δήλωσε ο Μεντβεντσούκ σε αυτό το σύντομο βίντεο που δεν φέρει ημερομηνία, στο οποίο είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα και κάθεται σε ένα τραπέζι.

Οι δύο Βρετανοί, οι Σον Πίνερ και Άιντεν Άσλιν, πολέμησαν με την ουκρανική πλευρά στη Μαριούπολη, που είναι σχεδόν τώρα ολόκληρη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν ήταν σαφές πόσο ελεύθερα μπορούσαν να εκφραστούν οι δύο άνδρες. Και οι δύο μίλησαν ύστερα από υπόδειξη ενός άγνωστου άνδρα. Το βίντεο μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Ο άγνωστος άνδρας που εμφανίστηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση έδειχνε στους δύο Βρετανούς ένα βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο με τη σύζυγο του Μεντβεντσούκ, την Οξάνα, να απευθύνει έκκληση το σαββατοκύριακο για την ανταλλαγή του με τους δύο Βρετανούς.

Τρεις ημέρες αφού η Ρωσία μετακίνησε τις δυνάμεις της και εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία είπε ότι ο Μεντβεντσούκ είχε διαφύγει από την κατ’ οίκον κράτησή του. Τον Μάιο του 2021 είχε τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση και τον κατηγορησαν για εσχάτη προδοσία και αργότερα ότι βοήθησε τρομοκράτες.

Ο φιλορώσος Μεντβεντσούκ, που λέει ότι ο Πούτιν είναι νονός της κόρης του, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Καταλαβαίνω την κατάσταση», δήλωσε ο Πίνερ, που φαινόταν κουρασμένος και νευρικός, αφού του έδειξαν το βίντεο. «Θα ήθελα να κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να με στείλει πίσω στην πατρίδα, θα ήθελα να δω και πάλι τη σύζυγό μου», δήλωσε. Ο Πίνερ απηύθυνε άμεση έκκληση στον Τζόνσον εξ ονόματος του ιδίου και του Άσλιν.

«Θέλουμε να ανταλλάξετε εμένα και τον Άιντεν Άσλιν με τον κ. Μεντβεντσούκ. Προφανώς, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθεία σας σε αυτό το ζήτημα», είπε, προσθέτοντας ότι μιλά λίγα ρωσικά και του συμπεριφέρθηκαν καλά.

Ο άγνωστος άνδρας φάνηκε τότε να μιλά στον Άσλιν, ο οποίος ήταν καθισμένος σε μία καρέκλα φορώντας μια μπλούζα με το έμβλημα του ουκρανικού ακροδεξιού τάγματος Αζόφ.

«Νομίζω ότι ο Μπόρις χρειάζεται να ακούσει αυτό που είπε η Οξάνα (η σύζυγος του Μεντβεντσούκ)», δήλωσε ο Άσλιν, που επίσης φάνηκε νευρικός.

«Εάν ο Μπόρις Τζόνσον πράγματι ενδιαφέρεται για τους Βρετανούς πολίτες, όπως λέει, τότε θα βοηθήσει».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...