Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Φον Ντερ Λάιεν: Νωρίτερα η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech

Νωρίτερα η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η εταιρεία θα παρέδιδε τα εν λόγω εμβόλια το τέταρτο τρίμηνο, όμως θα παραληφθούν από την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο (το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), σημείωσε η φον ντερ Λάιεν.

Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι σήμερα οι εμβολιασμοί στην ΕΕ έφτασαν τα 100.000.000.

La Stampa για εμβόλια κορονοïού

Μια πληροφορία-«βόμβα» για την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρώπη δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Stampa υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τα συμβόλαια με Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Η ιταλική εφημερίδα επικαλείται για την πληροφορία πηγές από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας σε ένα δημοσίευμα που έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση να «παγώσουν» οι παραδόσεις εμβολίων από την Johnson & Johnson ύστερα από περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασμένους στις ΗΠΑ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συμφωνία με τους ηγέτες αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, έχει αποφασίσει ότι τα συμβόλαια με εταιρείες που παράγουν εμβόλια που χρησιμοποιούν ιικού φορέα και ισχύουν για φέτος δεν θα ανανεωθούν όταν λήξουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της La Stampa.

Υπενθυμίζεται ότι την τεχνολογία του ιικού φορέα χρησιμοποιούν τα εμβόλια της Astrazeneca και της Johnson & Johnson .

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα οι Βρυξέλλες θα επικεντρωθούν σε εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία m-RNΑ.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν εταιρείες παραγωγής εμβολίων όπως η Pfizer και η Moderna.

Την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson μετά την «τελείως μη αναμενόμενη» απόφαση της εταιρείας να καθυστερήσει τις παραδόσεις εμβολίων κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...