Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στη λίμνη Κόμο η BMW είχε μια έκπληξη και για τους φίλους των 2 τροχών

Στο πλαίσιο της εμβληματικής έκθεσης Concorso d’Eleganza Villa d’Este, που φημίζεται για την κομψότητα και την ιστορική σημασία των εξαιρετικών οχημάτων της, η BMW Motorrad παρουσιάζει τον θρυλικό αερο-ελαιόψυκτο κινητήρα Big Boxer ως πραγματικό γλυπτό που τοποθετείται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η BMW R20 concept είναι μια μοτοσικλέτα που εντυπωσιάζει με την ισχυρή εμφάνισή της.

Είναι μια μοτοσικλέτα που εξυμνεί την ανώτερη ποιότητα κατασκευής και αντιπροσωπεύει την επιτομή της εκφραστικής, cool σχεδίασης, αριστοτεχνικά δουλεμένης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η BMW R20 Concept παραπέμπει σε casual gentleman, ενώ παράλληλα πληροί τα τυπικά χαρακτηριστικά της BMW Motorrad: κλασική σχεδίαση και εξαιρετική μηχανολογία σε συνδυασμό με συναρπαστική μηχανική.

Με τον κινητήρα Big Boxer να βρίσκεται στο επίκεντρο της κατασκευής αποτελώντας την πηγή της έξοχης οδηγικής απόλαυσης που προσφέρει, το εντυπωσιακό ρεζερβουάρ μοιάζει με γλυπτό, ενώ το πίσω μέρος είναι σκόπιμα λιτό για να τονίσει τις καθαρές γραμμές και τη δύναμη της μοτοσικλέτας. Το διπλό κλειστό πλαίσιο, είναι πλήρως ανασχεδιασμένο αποτελούμενο από σωλήνες χρωμιομολυβδαινιούχου ατσαλιού.

Ο συνδυασμός της πίσω ζάντας τύπου δίσκου και της μαύρης ακτινωτής εμπρός, αναδεικνύει τον συνδυασμό παραδοσιακού και μοντέρνου στυλ που χαρακτηρίζει τη σχεδίαση της BMW R20 concept. Το εγνωσμένης αξίας πίσω σύστημα BMW Paralever έχει διαφοροποιηθεί διαθέτοντας δύο βραχίονες, με το ψαλίδι να είναι κατασκευασμένο από χρωμιομολυβδαινιούχο ατσάλι και το γόνατο Paralever από αλουμίνιο.

Η κινηματική τους έχει ρυθμιστεί ώστε να μην υπάρχουν καθόλου αντιδράσεις από την μετάδοση της ροπής του κινητήρα. Οι δύο βάσεις του πίσω άξονα από μηχανουργημένο αλουμίνιο αποτελούν άλλη μια λεπτομέρεια εξαιρετικής ποιότητας. Ο εκτεθειμένος σε κοινή θέα άξονας μετάδοσης κίνησης προέρχεται σχεδιαστικά από την R18, αποτελώντας άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σειράς μοντέλων R 18.

Το μήκος του όμως είναι μικρότερο ώστε να συμβαδίζει με τον χαρακτήρα ενός roadster μοντέλου. Η ανάρτηση αποτελείται από πλήρως ρυθμιζόμενα εξαρτήματα της σειράς Öhlins Blackline, εμπρός και πίσω. Ανάμεσα στα στοιχεία της βασικής γεωμετρίας της μοτοσικλέτας ξεχωρίζει η κλίση των 62,5° της κεφαλής του τιμονιού προς τα πίσω ως προς τον κατακόρυφο άξονα και το μεταξόνιο των 1.550 mm.

Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της ISR αναλαμβάνουν την πέδηση – εξαπίστονη εμπρός και τετραπίστονη πίσω. Επιπλέον, ένα σύστημα εξάτμισης 2 σε 2 παράγει την κατάλληλη ηχητική χροιά και ολοκληρώνει ιδανικά την σχεδίαση της μοτοσικλέτας. Ως μία Big Boxer Roadster, η BMW R20 concept θέτει νέα πρότυπα στον κόσμο των μοτοσικλετών.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την υλοποίηση παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εμπλοκή της BYD στον κόσμο του αθλητισμού είναι καλά εδραιωμένη. Η εταιρεία ήταν ο Επίσημος Συνεργάτης Αυτοκινήτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Γυναικών της...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες στην Κίνα διαπίστωσαν ότι ορισμένα φάρμακα κατά της ελονοσίας δείχνουν πολλά υποσχόμενα στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), μιας ενδοκρινικής διαταραχής που...