Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ποντεντέρα της Τοσκάνης θα πλημμυρίσει από χιλιάδες Vespisti που ταξιδεύουν στη γενέτειρά της Vespa

Ήδη για την Πονταντέρα ταξιδεύουν χιλιάδες λάτρεις του ιταλικού δίτροχου συμβόλου με τις δικές τους Vespa, για να συναντηθούν στις 18-21 Απριλίου στη μεγάλη γιορτή των Vespa World Days 2024. Συνολικά, στην πολίχνη της Τοσκάνης θα βρεθούν τα μέλη από τις Λέσχες Vespa από 55 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της θρυλικής αυτής σύναξης των Λεσχών της Vespa που θα δώσουν ραντεβού στην Ποντεντέρα. Στο σημείο που η Vespa γεννήθηκε το 1946, και ακόμα κατασκευάζεται. Οι ρίζες της σύναξης αυτής βρίσκονται πίσω στο 1954, και στην πρώτη της διοργάνωση στο Παρίσι.

Οι αριθμοί των Vespa που αναμένονται στην Ποντεντέρα είναι ασύλληπτοι: μόνο η Ιταλία έχει 660 Λέσχες Vespa, και είναι αναρίθμητες όσες αναμένονται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, το Πακιστάν, από σχεδόν όλη τη Λατινική Αμερική, από πλειάδα χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας και από το Μαρόκο.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η “παρέλαση” των χιλιάδων Vespa το Σάββατο 20 Απριλίου, για την οποία έχει τεθεί όριο 8.000 θέσεων. Οι θέσεις αυτές πωλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ, και όσοι εξασφάλισαν τη θέση τους θα διασχίσουν ορισμένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της Τοσκάνης και της περιοχής της Πίζας.

Πέραν αυτού, κατά τις Vespa World Days 2024, το Μουσείο Piaggio στην Ποντεντέρα θα γιορτάσει τα 140 χρόνια της Piaggio, η οποία ιδρύθηκε το 1884, με μια μεγάλη έκθεση με τίτλο «Vespa all over the World». Η έκθεση περιλαμβάνει εντυπωσιακό πρωτότυπο υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της Piaggio, και αφηγείται την ιστορία της εξάπλωσης της Vespa σε όλο τον κόσμο, ανιχνεύοντας την ιστορία της πρώιμης διεθνοποίησής της μεταξύ του τέλους της δεκαετίας του 1940 και της δεκαετίας του 1960.

Μέσω της ανακατασκευής μιας φανταστικής παγκόσμιας γραμμής συναρμολόγησης και χάρη στη γενναιοδωρία των συλλεκτών που δάνεισαν στην έκθεση μια σειρά από πολύ σπάνια πρωτότυπα μοντέλα, που παράγονται και εξοπλίζονται σε όλο τον κόσμο, τα αντικείμενα που εκτίθενται αφηγούνται την ιστορία χιλιάδων δρόμων που διέσχισε η Vespa, η οποία συναρμολογούνταν και πωλούνταν σε όλες τις ηπείρους αμέσως μετά τη γέννησή της – δεκαετίες πριν από την έλευση της παγκοσμιοποίησης.

Το αμφιθέατρο του μουσείου θα είναι επίσης ο χώρος για τις εκδηλώσεις Meet & Greet για τους θαυμαστές της Vespa, οι οποίοι θα μπορούν να ακούσουν για την ιστορία και την προέλευση της Vespa, απευθείας από τους υπεύθυνους για το σχεδιασμό και την κατασκευή της.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Piaggio όπου γεννήθηκε η Vespa θα είναι ανοιχτό για το κοινό το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, με τουλάχιστον 128 ειδικές ξεναγήσεις που προορίζονται για τους λάτρεις της Vespa που έχουν εγγραφεί στην εκδήλωση, με άνετα ηλεκτρικά τρένα.

Και για τις τέσσερις ημέρες της εκδήλωσης, το Vespa Village στην Piazza del Mercato στην Πονταντέρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης. Εδώ, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν έναν χώρο τροφίμων και ποτών, καθώς και πολλά εκθεσιακά περίπτερα, συμπεριλαμβανομένου του επίσημου περίπτερου Vespa με ολόκληρη τη σειρά που εκτίθεται, εκτός από τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα για αγορά: κατά συνέπεια, η Vespisti και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενωθούν στο πνεύμα των Vespa Clubs – και επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή, από εδώ θα αναχωρήσει το Vespa Rally – μία από τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Το Vespa Village φιλοξενεί επίσης έναν χώρο τεχνικής υποστήριξης και ένα επίσημο κατάστημα ανταλλακτικών. Θα υπάρξουν επίσης δοκιμαστικές βόλτες, μαζί με την παράδοση 250 πιστοποιητικών προέλευσης περιορισμένης έκδοσης για την εκδήλωση – χωρίς να ξεχνάμε το Concorso di Eleganza το Σάββατο, μια άλλη από τις πιο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις των Παγκόσμιων Ημερών της Vespa.

Το Vespa Village θα φιλοξενήσει επίσης την απονομή των βραβείων την Κυριακή 21 Απριλίου για τους νικητές του Vespa Trophy, του πολυπόθητου τροπαίου τουριστών που καταγράφουν όλα τα στάδια του ταξιδιού τους στην Ποντεντέρα με φωτογραφίες και ειδικά γραμματόσημα στο Ταξιδιωτικό τους Βιβλίο.

Γενικότερα, ολόκληρη η πόλη της Πονταντέρα και οι πιο γοητευτικές γωνιές της θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες ως ένας τεράστιος χώρος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Vespa, από εκθέσεις φωτογραφίας και τέχνης μέχρι το φεστιβάλ κινηματογράφου, όπου τρεις από τις εκατοντάδες ταινίες που έχουν πρωταγωνιστήσει διάφορες Vespa θα προβληθούν σε έναν βράχο. Πρόκειται για την παραγωγή της Disney-Pixar “Luca”, το θρυλικό “Roman Holiday” και το τηλεοπτικό δράμα “Enrico Piaggio, ένα ιταλικό όνειρο”.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...