Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αστυπάλαια: “Πράσινες” μετακινήσεις μέσω… εφαρμογής

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε “έξυπνο και αειφόρο” νησί, με τις υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης να αντικαθιστούν την παραδοσιακή λεωφορειακή γραμμή και να μπαίνουν πλέον σε πλήρη εφαρμογή, με το συντονισμό και την υποστήριξη της Kosmocar και τη συνδρομή του Ομίλου Volkswagen.

Θυμίζουμε πως το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας.

Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, ξεκίνησε πλέον και επίσημα, με το συντονισμό της Kosmocar, η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing “astyGO” που σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service “ASTYBUS” ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στην Αστυπάλαια.

Πλέον, όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί, μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής “astyMOVE”. Όλες οι υπηρεσίες ενσωματώνονται στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

Η υπηρεσία “astyGO” πραγματοποιείται με την χρήση των ηλεκτρικών Volkswagen e-up! & ID.3, του eScooter SEAT MO 125 και των eBikes της Ducati, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες μετακίνησης τόσο των επισκεπτών όσο και τις καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία “ASTYBUS” προσφέρεται με την χρήση του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.4 προσδίδοντας στους χρήστες μία εντελώς νέα εναλλακτική μετακίνησης προς και από όλους τους δημοφιλείς προορισμούς στην Αστυπάλαια.

Από το φθινόπωρο του 2022, στον στόλο οχημάτων του ASTYBUS θα ενσωματωθεί το ID.Buzz, το νέο ηλεκτρικό μίνι-βαν της Volkswagen.

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται συνεχώς τόσο από τοπικούς θεσμούς της πολιτείας όσο και από τους ιδιώτες. Μετά την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης πέρσι από τις Αστυνομικές Αρχές του νησιού, τις Υπηρεσίες του Αεροδρομίου και το Δήμο Αστυπάλαιας, τώρα προστίθεται και το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα, ένα e-Crafter, δωρεά του Ομίλου Volkswagen.

Επίσης, το πρώτο ηλεκτρικό ταξί μεταφέρει πελάτες σε όλο το νησί και πρόσφατα, οι πρώτοι ιδιώτες πελάτες παρέλαβαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen e-up!, ID.3 και ID.4. Στο σύνολό τους, ήδη από αυτό το καλοκαίρι κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια 50 ηλεκτρικά οχήματα, με τις ανάγκες φόρτισης να καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) αλλά και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων. Φυσικά, οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φορτιστές AC με επιδότηση μέσα από το πρόγραμμα e-Astypalea.

Το πρότζεκτ “Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί”, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και o Όμιλος Volkswagen, σκοπεύει να προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση του μετασχηματισμού ενός ολόκληρου συστήματος. Μέσα σε πέντε χρόνια, η Αστυπάλαια πρόκειται να μετατραπεί σε ένα νησί με μεγάλο βαθμό βιώσιμης κινητικότητας και ενέργειας – με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έξυπνες υπηρεσίες κινητικότητας και ένα πράσινο υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά τις A-Class και B-Class, η Mercedes-Benz συνεχίζει την ανανέωση των κόμπακτ μοντέλων της με την GLA, το C-SUV που έχει αποδειχτεί μεγάλη εμπορική...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Υπάρχει μια ελάχιστη πιθανότητα ένα μητρικό σκάφος εξωγήινης προέλευσης να στέλνει μικρούς ανιχνευτές για να εξερευνήσουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της...

ΥΓΕΙΑ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συχνότητα εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας παρουσιάζει αυξητική τάση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αναφορά για την Παχυσαρκία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας...

ΕΘΝΙΚΑ

Παρά την αποκλιμάκωση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τη συναινετική διάθεση που επιδεικνύει η Άγκυρα σε όλα τα πεδία μετά τους φονικούς...