Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΟΛΥΜΠ Cars: Τα ηλεκτρικά από την Αυστρία με ελληνική ονομασία

Ας δημιουργήσουμε τη δική μας μάρκα αυτοκινήτων, που θα ηχήσει το ρυθμό της νέας κινητικότητας και θα δείξει στους υπάρχοντες κατασκευαστές όσα είναι δυνατά να γίνουν με τις τεχνολογίες του ηλεκτρισμού και του υδρογόνου!”.

Με αυτή τη φράση υποδέχεται τους επισκέπτες της η επίσημη ιστοσελίδα της… ΟΛΥΠΜ Cars!

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο ανακαλύπτεις πως πρόκειται για μια νεοφυή εταιρία ηλεκτρικών & υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων που αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία.

Πρώτο της μοντέλο είναι ο Άρης, ή Ares. Ένα ηλεκτρικό SUV μήκους 4,8 μέτρων με αυτονομία πάνω από 600 km που θα είναι ικανό να φορτίσει τη μπαταρία του από το 10% στο 80% σε μόλις 20 λεπτά!

Τον Άρη θα ακολουθήσουν η Αθηνά (Athena) και ο Απόλλωνας (Apollon), ένα μεσαίο και ένα μεγάλο σεντάν αντίστοιχα, η Σελήνη (Selene) για τις αστικές μετακινήσεις, το οικογενειακό van Ήρα (Hera) και το pick-up Άρτεμις (Artemis).

Τη γκάμα θα ολοκληρώσει ο Ερμής (Hermes) με αυτονομία 700 km και ταχύτατη φόρτιση της μπαταρίας του.

Η εταιρεία έχει έδρα στη Βιέννη της Αυστρίας και, σύμφωνα με το website, θα δραστηριοποιηθεί στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ αλλά και την Ελλάδα.

Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για αυτό το… ιδιαίτερο εγχείρημα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...