Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ανάσταση για την παλιότερη Bentley T-Series του κόσμου

Μετά από δεκαετίες ακινησίας, η παλαιότερη Bentley T-Series στον κόσμο ετοιμάζεται να επανέλθει στη ζωή μετά από εργασίες πλήρους αποκατάστασης. Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου VIN 001 βρέθηκε παροπλισμένο σε μια αποθήκη και η ανακατασκευή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, από μια ομάδα μαθητευόμενων μηχανικών της Bentley.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την αφαίρεση της εσωτερικής επένδυσης και την αποκατάσταση του αμαξώματος, ωστόσο παύθηκαν προσωρινά, καθώς το λανσάρισμα νέων μοντέλων και οι έμφαση στην ηλεκτροκίνηση έγιναν προτεραιότητα για τη βρετανική μάρκα.

Το ταξίδι επιστροφής της T-Series στη ζωή ξεκίνησε πάλι όμως, χάρη στην ανανεωμένη προσοχή της Bentley στην ανάπτυξη της Heritage Collection.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής στις 28 Σεπτεμβρίου 1965, με εξωτερική βαφή Shell Grey και μπλε δερμάτινο εσωτερικό. Ανήκε φυσικά στην Bentley Motors και προορισμός της ήταν οι δοκιμές σε όλο τον κόσμο.

Το μοντέλο έκανε επίσημο ντεμπούτο λίγο αργότερα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 5 Οκτωβρίου 1965. Διέφερε σημαντικά από τον προκάτοχό της, την S-Type.

Συγκεκριμένα, η T-Series ήταν η πρώτη Bentley που είχε αυτοφερόμενο αμάξωμα αντί της παλαιότερης τεχνικής ξεχωριστού πλαισίου και αμαξώματος, που χρησιμοποιούνταν σε κάθε Bentley πριν από αυτήν.

Ο V8 κινητήρας των 6,25 λίτρων και των 225 ίππων είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, το 1959 στη Bentley S2. Τότε, ο κινητήρας κατείχε την υψηλότερη ειδική απόδοση από οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο: 1,2 κιλά/ίππο.

Ο V8 θεωρήθηκε υπερβολικός για εκείνη την εποχή, αλλά η χαρακτηριστική του δύναμη και οι δυνατότητες εξέλιξής του συντέλεσαν έτσι ώστε να γίνει ο βασικός κινητήρας της Bentley για τα επόμενα 50 χρόνια.

Μέχρι τη στιγμή που ο κινητήρας αποσύρθηκε οριστικά από την παραγωγή το 2019, απέδιδε περισσότερο από τη διπλάσια ισχύ και τρεις φορές την αρχική ροπή, ενώ παρήγαγε 99 % λιγότερες εκπομπές ρύπων από την πρώτη του έκδοση.

Ο V8 της συγκεκριμένης T-Series μπήκε σε λειτουργία για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Μαζί με το κιβώτιο ταχυτήτων, έχουν αποδειχθεί ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση παρά την παρατεταμένη αδράνειά τους.

Μετά από εργασίες αποκατάστασης που θα διαρκέσουν τουλάχιστον 18 μήνες και που θα επαναφέρουν το αυτοκίνητο σε εξαιρετική κατάσταση, η Νο1 T-Series θα προστεθεί στην διευρυνόμενη συλλογή Heritage της Bentley η οποία αποτελείται από μοντέλα που αναδεικνύουν τα 103 χρόνια ιστορίας της μάρκας.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ που πέθανε η έξι μηνών Ίριδα φαίνεται πως έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ψυχολόγο που την επισκέφτηκε μέσα στη φυλακή. Όπως...

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» στο STAR παρουσιάστηκε όλη η έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην έναρξη, το Β’ εξάμηνο του έτους, διενέργειας τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς που προστατεύουν από μια μεγάλη ποικιλία κορονοϊών, προχωρά η γερμανική BioNTech, συνεργάτης...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν...