Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολλανδική ομάδα θα αρνηθεί να παίξει στον τελικό Κυπέλλου λόγω… θρησκείας

Η Σπάκενμπουργκ έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας σε μία από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς, καθώς η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του Ολλανδικού πρωταθλήματος και πρόκειται για έναν ημι-επαγγελματικό σύλλογο.

Στα ημιτελικά έχουν να αντιμετωπίσουν την Αϊτχόβεν σε έναν αγώνα που θα κρίνει το έναν από τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου, ενώ το άλλο «ζευγάρι» είναι η Φέγενορντ και ο Άγιαξ.

Σε περίπτωση μίας ακόμη έκπληξης από την πλευρά της Σκάκενμπουργκ και πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας, η Ομοσπονδία της Ολλανδίας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα με την διεξαγωγή του τελικού. Ο μεγάλος αγώνας διεξάγεται πάντα την Κυριακή, ωστόσο η ομάδα αρνείται να αγωνιστεί την συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.

Ο λόγος; Στη πόλη η οποία φέρει το ίδιο όνομα με την ομάδα, η θρησκεία είναι το σημαντικότερο κομμάτι της καθημερινότητας των 22.000 κατοίκων, οι οποίοι θεωρούν την Κυριακή ως μια μέρα ξεκούρασης, η οποία θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην οικογένειά τους και στον Θεό.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου δεν απέκλεισε το γεγονός να αγωνιστεί η ομάδα του την Κυριακή 30 Απριλίου στο ενδεχόμενο της πρόκρισής της, ωστόσο είπε πως μια τέτοια απόφαση θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρθεί:

«Όχι, δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Αυτό που έχουμε στο νου μας, αν τυχόν προκριθούμε, είναι να ζητήσουμε να γίνει ο τελικός Σάββατο βράδυ. Αν γίνει όμως Κυριακή, θα πούμε όχι, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...