Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και η μητέρα του τρέχει on camera να αγκαλιάσει τον τηλεσχολιαστή!

Μια από τις πιο σπαρταριστές στιγμές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Όρεγκον καταγράφηκε on camera, καθώς ο 28χρονος Βρετανός Τζέικ Γουάιτμαν τη στιγμή του τερματισμού και ενώ είχε κερδίσει την κούρσα των 1500 μέτρων, η μητέρα του αφήνει τη θέση της και …τρέχει να αγκαλιάσει τον σχολιαστή της τηλεόρασης που ήταν …ο πατέρας του!

Την νικητήρια κούρσα του Γουάιτμαν περιέγραφε live για την αγγλική τηλεόραση ο πατέρας και προπονητής του, Τζοφ. Ο Γουάιτμαν κέρδισε σε τρία λεπτά και 29,23 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ολυμπιονίκη Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν και τον Ισπανό Μοχάμεντ Κατίρ.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε τον μπαμπά Geoff να περιγράφει με ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο την τελική ευθεία του αγώνα, με τον γιο του και τον Ingebrigtsen να κοντράρονται για το μετάλλιο.”Είναι πολύ κοντά”, ακούγεται ο Geoff στο κλιπ, “αλλά ο Jake Wightman κερδίζει το χρυσό!”

Στη συνέχεια, σηκώνει και τα δύο χέρια σε ένδειξη πανηγυρισμού, με τον εικονολήπτη να τον χτυπά στην πλάτη καθώς ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός.

Καθώς ο Γουάιτμαν κατακτούσε το χρυσό και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κέρδισε τα 1.500 μέτρα μετά τη νίκη του Στιβ Κραμ το 1983, η κάμερα στράφηκε στη μαμά Σούζαν, η οποία, με μια Μεγάλη Βρετανική σημαία στα χέρια της, τρέχει μέχρι τα δημοσιογρφικά θεωρεία για να γιορτάσει με τον σύζυγό της.

Το viral κλιπ προβλήθηκε περισσότερες από 230.000 φορές στο Twitter και τελειώνει με τον σχολιαστή μπαμπά Geoff με το κεφάλι στα χέρια του στο γραφείο του, άφωνος όταν είδε τον γιο του να κερδίζει το χρυσό.

«Παρακολουθώ τους αγώνες του για όλη του τη ζωή, από τότε που ξεκίνησε ως μικρό παιδί στο δημοτικό σχολείο και για να κατακτήσει έναν παγκόσμιο τίτλο εδώ από όλα τα μέρη. Το σημαντικό είναι ότι είναι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι λοιπόν, πολύ περήφανος, πολύ περήφανος. Καταβάλλει πολλή σκληρή δουλειά. Είναι πολύ σχολαστικός στον τρόπο που προετοιμάζεται».
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να είμαστε αμερόληπτοι όταν ανακοινώνουμε τους δρομείς και μεταδίδουμε τον αγώνα.

Ερωτηθείς για το πώς ο πατέρας του περιέγραφε τους αγώνες του, ο Wightman γέλασε: «Ο μπαμπάς μπορεί να είναι λίγο ρομπότ στο μικρόφωνο μερικές φορές, κάποιοι λένε ρομπότ και άλλοι λένε επαγγελματίας. «Ελπίζω να το διέψευσε σήμερα. Θα είναι ενδιαφέρον να το παρακολουθήσετε ξανά. Η μαμά μου δάκρυζε, τουλάχιστον κάποιος έκλαιγε.
«Δεν τον άκουσα, ελπίζω ότι ήταν λίγο συναισθηματικός. Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ήταν «ετοιμαστείτε για Commies (Commonwealth Games) τώρα».

«Είμαι 28 ετών τώρα, δεν ξέρω πόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχω για να το κάνω αυτό και ελπίζω να υπάρχουν πολλές ακόμη. Πρέπει να το αξιοποιήσω στο έπακρο.
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το σημείο. Ο μπαμπάς μου με προπονούσε από τότε που ήμουν 14 ή 15 ετών. Κάθε προπονητής συλλόγων από το Εδιμβούργο, το Loughborough Uni, το British Athletics έχουν παίξει ρόλο. Αυτό που θέλω είναι τώρα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν».

Ο Γουάιτμαν ήταν ήδη ο ταχύτερος άνδρας φέτος. Ο Ingebrigtsen δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Σκωτσέζος δρομέας κράτησε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του. Στη συνέχεια, η World Athletics μετέφερε την τελετή των μεταλλίων για το απόγευμα της Τρίτης.

«Δεν ήθελα να φύγω από αυτόν τον αγώνα όπως στο Τόκιο (Ολυμπιακοί Αγώνες 2020), όπου δεν έδωσα τον αληθινό μου εαυτό του πώς θέλω να τρέξω και πώς πιστεύω ότι μπορούσα να τρέξω», είπε.
«Ό,τι κι αν συμβεί στο υπόλοιπο της καριέρας μου, είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ο Γουάιτμαν είχε κερδίσει προηγουμένως το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία και ήταν μόλις 10ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου έτους στο Τόκιο.
«Δεν είμαι αρνητικός άνθρωπος, αλλά ένιωσα αρκετά πληγωμένος από αυτό που έγνε στο Τόκιο . Ήταν ένα πραγματικά απογοητευτικό τέλος σε κάτι που νόμιζα ότι είναι πραγματικά ξεχωριστό.
«Αυτό με στοίχειωσε για λίγο. Υπήρχαν πολλά κενά που κατάλαβα ότι έπρεπε να καλυφθούν, όχι μόνο από το καλοκαίρι αλλά όλο τον χειμώνα.

“Κάναμε αυτές τις αλλαγές για να έρθουμε σε αυτούς τους πρωταθλητές σε πολύ καλύτερη θέση.”

Ο συμπαίκτης του Wightman, Josh Kerr, προσπάθησε να δώσει τον τόνο πριν από τον τελικό κερδίζοντας τον ημιτελικό του.
Αλλά ο 24χρονος δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις θέσεις των μεταλλίων και έχασε τη δυνατότητα να προσθέσει στο χάλκινο χάλκινο του περσινού Ολυμπιακού για να τερματίσει πέμπτος.

Πηγή: Dailymail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...