Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η INTERPOL συμμετείχε στην εξάρθρωση μεγάλης σπείρας σε στημένους αγώνες στην Ισπανία

Η Αστυνομία της Ισπανίας με τη συνδρομή της Interpol εξάρθρωσε μια ομάδα οργανωμένου εγκλήματος με δραστηριότητα στους στημένους αγώνες στη Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο Εθνικό Λιγκ Γιβραλτάρ.

Αυτό το υψηλά δομημένο δίκτυο πιστεύεται ότι απέφερε κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, κυρίως σε δραστηριότητες που συνδέονται με την Third Division.

Οι αρχές συνέλαβαν 21 άτομα και άλλα έξι βρίσκονται υπό έρευνα για οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και απάτη σε φορείς τυχερών παιχνιδιών. Κατάσχεσαν επίσης 60.000 ευρώ σε μετρητά, δύο οχήματα, κινητές συσκευές και εξοπλισμό πληροφορικής.

Η εγκληματική οργάνωση είχε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που βασιζόταν σε καθιερωμένους ρόλους: δύο «ηγέτες» που επωφελούνται από στενές σχέσεις με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ποδοσφαιριστές που παρείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες για να επηρεάσουν αγώνες, προμηθευτές υπεύθυνους για την παροχή ταυτοτήτων για διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και «δικούς τους» ανθρώπους που θα έβαζε αθλητικά στοιχήματα και θα εισέπραττε χρηματικά έπαθλα.

Τα μέλη του δικτύου φρόντιζαν να χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, έναν συνδυασμό στοιχημάτων με πρόσωπο και διαδικτυακό και να τοποθετούν στοιχήματα σε εγκαταστάσεις προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό της αστυνομίας.

Το Κέντρο Οικονομικού Εγκλήματος και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της INTERPOL ανέπτυξε εξειδικευμένους αξιωματικούς για να παρέχουν επιτόπια επιχειρησιακή και αναλυτική υποστήριξη, να διασταυρώνουν δεδομένα με τις βάσεις δεδομένων της INTERPOL και να ερευνούν τυχόν διεθνείς συνδέσμους.

Η Task Force της INTERPOL για τη διευθέτηση αγώνων θα συνεχίσει να αναλύει πληροφορίες και να αξιοποιεί το διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων της καθώς προχωρά η έρευνα.

Πηγή: Interpol

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...