ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα δίνει στο Κόσοβο πρόωρο ντέρμπι κορυφής στο Nations League

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του, καθώς νίκησε τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ. Το Κόσοβο, από την πλευρά του, έφυγε με το «τρίποντο» από την Κύπρο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ομάδα που καταφέρει να πάρει τη νίκη στο μεταξύ τους ματς για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου στη League C.

Το πλεονέκτημα που θα πάρει η Εθνική σε περίπτωση που φύγει με το «διπλό» από την Πρίστινα θα είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα έχει κάνει το «2 στα 2», έχοντας δώσει δύο εκτός έδρας ματς.

Βασικό στοιχείο για να τα καταφέρει η Ελλάδα είναι να συνεχίσει την παράδοση που δημιουργεί στο Nations League, αναφορικά με την αποτελεσματική άμυνα της. Στο Μπέλφαστ, δεν δέχθηκε γκολ για πέμπτο διαδοχικό ματς στη διοργάνωση, παραμένοντας παράλληλα για έβδομο σερί ματς αήττητη. Η τελευταία φορά που είδε αντίπαλο της να σκοράρει ήταν στην Πρίστινα, στο νικηφόρο 2-1 κόντρα στο Κόσοβο, το 2020.

Η ώρα και το κανάλι
Η αναμέτρηση Κόσοβο – Ελλάδα είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (5/6). Η σέντρα θα γίνει στις 21:45 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση τόσο από το Novasports Prime, όσο κι από τον Alpha.

Η ιστορία με το Κόσοβο
Μέχρι το 2020 δεν υπήρχε παρελθόν με το Κόσοβο. Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο προηγούμενο Nations League και αμέσως μετά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Ελλάδα νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Πρίστινα, ενώ τα τρία που ακολούθησαν ήταν ισόπαλα. Η αναμέτρηση του περασμένου Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ ήταν και το τελευταίο του Τζον Φαν’τ Σχιπ στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Αναλυτικά:

06/09/2020, «Fatil Vokkri» Πρίστινα, Nations League 2020-21 Κόσοβο – Ελλάδα 1-2 (82’ Μπέρναρντ Μπερίσα – 2’ Λημνιός, 51’ Σιόβας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ταξιδεύουν οι περισσότεροι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος της συνταξιοδότησης χιλιάδων οφειλετών του ΕΦΚΑ. Με τις ευνοϊκές διατάξεις που θεσπίστηκαν οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν κανονικά την σύνταξή τους αποπληρώνοντας...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version