Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ξεχωρίζουμε ένα καλό καρπούζι: Τα μυστικά – Αγρότης από την Ηλεία εξηγεί

Το σχήμα και το χρώμα του καρπουζιού είναι αυτά που «δείχνουν» αν το φρούτο είναι ώριμο και ιδανικό για βρώση, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο αγρότης Χρήστος Μπακογιάννης από τη Βάρδα Ηλείας.

«Αυτό που πρέπει να ελέγχεται είναι η όψη του φρούτου, κατά πόσο είναι γυαλιστερό, αλλά και το αν έχει εξογκώματα» εξήγησε σχετικά. «Το χτυπάμε και ελέγχουμε τη ρίγα του. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο πιο γινωμένο είναι μέσα το καρπούζι», είπε.

Στο μεταξύ, 250.000 τόνοι καρπουζιού εξάγονται στην Ευρώπη μόνο από την Ηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού με μια ανάρτηση του έδωσε το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα στους φίλους της ομάδας για την φετινή σεζόν, καθώς...