Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Αναβιώνουν οι 72 και 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία

Πρόσθετες τεχνικές διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 8 Απριλίου.

Παρέχεται η δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου.

Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των ανωτέρω δόσεων, τότε οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση.

Προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια των ανωτέρω ρυθμίσεων επισημαίνεται πως η φορολογική διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα στην πίστωση στις δόσεις αυτών των ποσών που προέρχονται από επιστροφές φόρων ή από παρακρατήσεις λόγω έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η παραπάνω αναβίωση δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν απωλεσθεί με πράξη του Προϊσταμένου ΔΟΥ.

Επιπρόσθετα, με το σχέδιο νόμου εξορθολογίζονται οι κανόνες που αφορούν στην απώλεια των ρυθμίσεων. Σήμερα, η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που, εάν δημιουργηθούν για έστω και μια ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης.

Η φοροτεχνικός Χριστίνα Μανέ μίλησε στο MEGA και έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Το σχέδιο νόμου θέλει να εξορθολογήσει τους όρους για την διατήρηση και την αναβίωση. Έως τώρα ο νόμος έλεγε ότι αν οφείλεις πάνω από συνεχόμενες 2 δόσεις τότε η ρύθμιση χάνεται. Το σχέδιο νόμου λέει ότι ακόμη και αν δεν έχουμε υποβάλει τον ΦΑΠ και την δήλωση φόρου εισοδήματος, μας δίνει την παράταση κάποιων μηνών να τα υποβάλλουμε και έπειτα αφού πληρώσουμε τις οφειλές μας, αναβιώνονται κι διατηρούνται οι δόσεις», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

LIFESTYLE

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος βρισκόταν βρισκόταν στους χώρους του αερολιμένα, δέχτηκε ερωτήσεις από μία ομάδα...