Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Χωρίς το διεκδικούμενο διαμάντι Koh-i-noor η στέψη του Καρόλου

Το διαμάντι που διεκδικεί η Ινδία, το Koh-I-Noor, δεν θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο τον Μάιο.

Αντίθετα, η βασιλική σύζυγος, θα φορέσει ένα στέμμα με διαμάντια από την προσωπική συλλογή της πρώην βασίλισσας Ελισάβετ.

Το διαμάντι Koh-I-Noor που κοσμεί τον σταυρό στο βασιλικό στέμμα ελήφθη από την Ινδία και δόθηκε στη βασίλισσα Βικτώρια.

Η Ινδία το θέλει πίσω και οι αρχές στο Δελχί είπαν ότι εάν το διαμάντι συμπεριληφθεί στην τελετή στέψης, θα ξυπνήσει «οδυνηρές μνήμες από το αποικιακό παρελθόν της Ινδίας».

Δεν είναι όμως μόνο η Ινδία που διεκδικεί την ιδιοκτησία του κοσμήματος. Το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν –στην πραγματικότητα, οι Ταλιμπάν– ζήτησαν πρόσφατα να τους επιστραφεί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η βρετανική βασιλική οικογένεια πιθανότατα θεώρησε ότι επρόκειτο για μια διαμάχη που θα μπορούσε να αποφευχθεί απλώς χρησιμοποιώντας άλλα διαμάντια και ένα άλλο στέμμα.

Πηγή: ΒΒC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού με μια ανάρτηση του έδωσε το δικό του ευχαριστήριο μήνυμα στους φίλους της ομάδας για την φετινή σεζόν, καθώς...