Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα εκτόξευση «βαλλιστικού πυραύλου» από τη Βόρεια Κορέα

Χωρίς να έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τη δοκιμή αυτού που η Πιονγκγιάνγκ διαβεβαίωσε πως ήταν υπερηχητικός πύραυλος, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση «πυραύλου που πιστεύεται πως ήταν βαλλιστικός» προς τη θάλασσα, τα ανατολικά της χερσονήσου. Την ανακοίνωσε έκανε το γενικό επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε καθώς συνεδρίαζε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει τη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας.

Απογειώθηκε στις 07:27 (σ.σ. τοπική ώρα 00:27 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ. Έπεσε στη θάλασσα, έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκε πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα που «θα πιθανόν είναι βαλλιστικός».

Μερικές ώρες πριν από τη νέα δοκιμή, έξι χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, καλούσαν τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από κάθε «αποσταθεροποιητική ενέργεια» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας.

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Αλβανία κάλεσαν την Πιονγκγιάνγκ «να απόσχει από οποιαδήποτε νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια (…) και να εμπλακεί σε εποικοδομητικό διάλογο προς τον κοινό μας σκοπό να υπάρξει πλήρης αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

«Είναι βαθιά λυπηρό το ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους», είπε ο κ. Κισίντα σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 <imgsrc=””...

LIFESTYLE

Για την αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο «Στούντιο 4″ της Μεγάλης Πέμπτης (2/5). Η 38χρονη motivational speaker περιέγραψε...