07/12/2021

Ματίνα Παγώνη: Απαραίτητη η τρίτη δόση για τη θωράκιση του οργανισμού (βίντεο)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» βρέθηκε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία των ιατρών για τη μετάλλαξη Δ.

«Η μετάλλαξη Δ το έχουμε πει από την αρχή με τα στοιχεία που έχουμε είναι πάρα πολύ μεταδοτική και επιθετική. Δε συγκρίνεται με τις άλλες μεταλλάξεις το έχουμε τονίσει και για αυτό άλλωστε συγκριτικά με πέρυσι φέτος έχουμε τόσα πολλά κρούσματα παρόλο τους εμβολιασμούς, θανάτους και πολλούς διασωληνωμένους», δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, ώστε και οι εμβολιασμένοι που μπορεί να αρρωστήσουν να το περάσουν με απλά συμπτώματα ειδικά αν δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα», σημείωσε για τον εμβολιασμό.

«Ο κόσμος θα καταλάβει ότι αν κάνει το εμβόλια μετά από ένα εξάμηνο τα αντισώματα του η άμυνα του αρχίζει να μειώνεται. Όταν νοσήσει μπαίνοντας ο ιός μέσα δεν θα έχει τα αντισώματα για να τον αντικρούσει. Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την τρίτη δόση», τόνισε πως η τρίτη δόση είναι απαραίτητη για τη θωράκιση του οργανισμού. «Ο κορωνοϊός δεν φεύγει, απλώς εμείς προσπαθούσε να τον βάλουμε στην άκρη», ανέφερε η κ. Παγώνη.