Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Έρχεται πέμπτο κύμα κορωνοϊού μέσα στον χειμώνα

Στην «εμπροσθοφυλακή» του πέμπτου κύματος οι ανεμβολίαστοι στη βόρεια Ελλάδα με τους ειδικούς να μιλούν μέχρι και για τετραπλάσιο ιικό φορτίο έως τα τέλη Οκτωβρίου.

«Έχουμε μια χώρα η οποία έχει κατά μέσο όρο 2.500 διαγνωσμένα κρούσματα και περίπου 30-40 θανάτους. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να τον κατανοήσω εγώ, έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία. Δηλαδή θεωρούμε ότι 40 νεκροί την ημέρα είναι οκ» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στη μεγαλύτερη κόκκινη ζώνη του χάρτη, το 48% παραμένει ανεμβολίαστο, ποσοστό που μεταφράζεται σε 1,3 εκατομμύριο πολίτες που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση.

«Οι ανεμβολίαστοι από 60 ετών και άνω είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζουμε» υπογράμμισε η κ. Ψαλτοπούλου.

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ εξορμούν από σήμερα στα απομακρυσμένα χωριά σε Κιλκίς, Πιερία και Ξάνθη εκεί όπου σχεδόν 6 στους 10 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

«Γι’ αυτό είμαστε στις περιοχές αυτές. Εκεί όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ξαφνική άνοδο στα κρούσματα μετά από καιρό παρουσιάζει και η Αχαΐα, εκεί όπου οι μολύνσεις τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την Κυριακή.

«Η παρότρυνση είναι σε όλους να εμβολιαστούν και δη οι 50ρηδες οι οποίοι είναι αυτοί που μας δίνουν τους ανθρώπους στις εντατικές και τις καθημερινές απώλειες» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Έμαθε ότι νοσεί όταν πήγε να γεννήσει»

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 30χρονη λεχώνα με δίδυμα στη Λαμία έμαθε πως νοσεί από κορωνοϊό λίγο πριν γεννήσει.

Ο σύζυγος της μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS. «Δεν είχε συμπτώματα καθόλου. Την ώρα που έμπαινε να γεννήσει, της έκαναν τεστ και βγήκε θετικό το τεστ» ανέφερε ο σύζυγος της 30χρονης.

Ο κορωνοϊός χώρισε ολόκληρη την οικογένεια με την 30χρονη να νοσηλεύεται σήμερα στο Πέτρινο στη Λαμία, τον σύζυγο σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς νοσεί και ο ίδιος και τα δίδυμα αγγελούδια τους στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

«Γεννήθηκαν πρόωρα. Είναι κάτω από 2 κιλά. Θα κάτσουν μερικές μέρες εκεί να αποκτήσουν το βάρος τους και μετά θα βγουν» συμπλήρωσε ο πατέρας των διδύμων.

Μόνο μία φορά πρόλαβε να δει η 30χρονη λεχώνα το αγοράκι και το κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο με καισαρική το απόγευμα της Κυριακής. Στη συνέχεια, τα νεογνά ετοιμάστηκαν για τη διακομιδή τους στη Λάρισα. «Εγώ όχι (δεν τα έχω δει). Η γυναίκα μου τα είδε εκείνη τη στιγμή που τα γέννησε» πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS ο σύζυγος της, η 30χρονη σκόπευε να εμβολιαστεί μόλις γεννήσει αλλά τελικά την πρόλαβε ο ιός. «Το εμβόλιο το έχω κάνει εγώ. Εκείνη δεν το έχει κάνει. Λόγω εγκυμοσύνης, το άφησε για αργότερα» συμπλήρωσε ο σύζυγος της 30χρονης.

Τριπλάσια τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά

Τριπλάσιος αριθμός πλαστών πιστοποιητικών από το Κέντρο Υγείας Παλαμά, έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς εντοπίστηκαν ακόμη 63 ύποπτες περιπτώσεις πέραν των 33, που παραδέχτηκε η 44χρονη πρώην υπάλληλος.

«Τα υπόλοιπα 63 ερευνώνται ως ύποπτα δεν σημαίνει ότι είναι πλαστά» σημείωσε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Νίκος Αρβανιτάκης.

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που ελέγχονται και αυτή της υγειονομικού από το Μαμάτσειο Κοζάνης που βρέθηκε με πιστοποιητικό εμβολιασμού από το κέντρο υγείας της Καρδίτσας.

«Υπάρχει μια ανακολουθία σε ορισμένα υπάρχουν υπογραφές σε άλλα όχι και ερευνώνται ως ύποπτα» πρόσθεσε ο συνήγορος της διοικητικής υπαλλήλου του ΚΥ Παλαμά.

Τα περισσότερα από αυτά αφορούν κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με την 44χρονη πρώην διοικητική υπάλληλο να ισχυρίζεται πάντως πως μοίρασε μόνο τα 33 πλαστά πιστοποιητικά σε συγγενείς και φίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...