Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κεραμέως: Λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικίες 4-18 τώρα σε σχέση με τον Αύγουστο

Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας, Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε η κα Κεραμέως, μετά από δύο πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ’ ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Η Υπουργός ειδικότερα, έδωσε ως παράδειγμα πως τον Δεκαπενταύγουστο, σε παιδιά ηλικίας 4- 18 ετών καταγράφονταν 5371 κρούσματα.

Την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είχαμε 3.727 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Όπως εξήγησε αυτό δικαιολογείται από το γεγονός πως τον Αύγουστο δεν υπήρχαν πρωτόκολλα και τα παιδιά δεν βίωναν την καθημερινότητα τους κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο τήρησης μέτρων, πράγμα που συμβαίνει τώρα που επέστρεψαν στις σχολικές τάξεις.

Παράλληλα επεσήμανε την σημασία του γεγονότος πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%.

«Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση στο πλαίσιο της επιτροπής των Ειδικών για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...