26/07/2021

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Τις λεπτομέρειες για τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών με γονική συναίνεση ανακοινώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Απαραίτητο εφόδιο για τα νέα παιδιά θα πρέπει να είναι ο εμβολιασμός τους» ανέφερε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου, μιλώντας για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό είναι «ευκαιρία να χαρούν τη φοιτητική ζωή και τη διαδραστική επικοινωνία με τους καθηγητές τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μετάλλαξη Δέλταέχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις νεότερες ηλικίες, είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μία δόση εμβολίου» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι την 1.1.2006.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στο 57,6% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.