25/07/2021

Κορονοϊός – Παγώνη: Έχουμε περιθώριο δυο μηνών να τρέξουμε τους εμβολιασμούς – Δύσκολο το φθινόπωρο

«Πρέπει να τελειώνουν με τους εμβολιασμούς γιατί αν φτάσουμε φθινόπωρο που ο καιρός δεν είναι μαζί μας, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, ελπίζαμε ότι ο κόσμος θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα να εμβολιαστεί. Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ καλά πιστεύω ότι ίσως και η ενημέρωση που αφορούσε τους εμβολιασμούς σε σύγκριση με τις θρομβώσεις δημιούργησε κάποιο θέμα» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτό που όμως έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι ότι έχουμε ένα περιθώριο περίπου δύο μηνών, μέχρι τέλος Αυγούστου, που έχουμε στόχο το 80% κι άνω στους εμβολιασμούς για το τείχος ανοσίας το οποίο θα μας δώσει μια μεγάλη ασφάλεια και θα πρέπει να το “τρέξουμε”».

Το σύνθημα κατά την κ. Παγώνη είναι ότι πριν πάμε διακοπές εμβολιαζόμαστε κι αν χρειαστεί όσοι είναι σε διακοπές και πρέπει να κάνουν δεύτερη δόση να την κάνουν εκεί καθώς μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι διστάζει να εμβολιαστεί ένα ποσοστό 30-32% «με το 6% εξ αυτών να είναι αρνητές που δεν θα αποφασίσουν ποτέ να πάνε να εμβολιαστούν» και πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι που προβληματίζονται και θα πρέπει να ενημερωθούν με καμπάνιες.

Ήδη σήμερα, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, στα περισσότερα κέντρα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των ραντεβού κυρίως σε νέες ηλικίες. «Βλέπουν ότι αυτή τη στιγμή ότι νοσούν ηλικίες 30 και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν για τους νέους» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και κάποιες ηλικιακές ομάδες, 50 κι άνω, 60 κι άνω, οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμα το επιθυμητό ποσοστό του 80% και θα πρέπει να πάνε κι αυτές να εμβολιαστούν.

«Πρέπει να τελειώνουν με τους εμβολιασμούς γιατί αν φτάσουμε φθινόπωρο που ο καιρός δεν είναι μαζί μας, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα» σημείωσε.

Τέλος είπε ότι είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ανεβασμένοι δείκτες για νοσηλευόμενους σε κλίνες Covid και ΜΕΘ.