Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Επενδυτικές κινήσεις «ρουτίνας» στις Ευρωαγορές

Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (9/11) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομία της Κίνας μπήκε σε αποπληθωρισμό τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω κρίσης στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα Πέμπτη, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,2% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, ενώ ήταν αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, οι προσδοκίες για την αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το β΄εξάμηνο του 2023 στην Ευρωζώνη παραμένουν «καθοδικές», αναμένοντας μια «πιθανή» αδύναμη οικονομία, αναφέρει το τελευταίο οικονομικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ επιμένει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου 2%, θεωρώντας ότι η παρούσα νομισματική πολιτική, αν διατηρηθεί, είναι κατάλληλη και θα συμβάλει στην έγκαιρη μείωση του πληθωρισμού.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οριακά χαμηλότερα κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Eιδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου υποχώρησε στους 217.000.

Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στα 1,834 εκατ. από 1,812 εκατ άτομα.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 0,62%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,89%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,98%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,73%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει κέρδη σε ποσοστό 0,65%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές περίπου στα 80 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.218,07 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες κατά 0,75%.

Ομόλογα

Μικρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 3 μονάδες βάσης, στο 2,64%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 2 bps στο 4,50%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται υψηλότερα κατά 3 μονάδες, στο 3,68% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει αύξηση κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,88%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται στο 4,54%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Ανάκαμψη παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρά τις ανησυχίες για τη ζήτηση από την Κίνα.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει άνοδο κατά 1,31%, στα 76,32 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ανάλογα κέρδη 1,27%, βρίσκεται στα $80,55.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακά κέρδη έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και το γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0693 δολ./ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή το Μεγάλο Σάββατο, 04/05. Τη δυσάρεστη...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ριζική αλλαγή έχει σημειώσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το πρωί, Μεγάλο Σάββατο (4/5), ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αμέσως μετά την άφιξή τους στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, τα εμβόλια κατά του Covid-19 άνοιξαν τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα...