Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Επιδόματα: Ποιες οικονομικές ενισχύσεις θα δοθούν μέχρι τα Χριστούγεννα

Η καταβολή επιδομάτων ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τα Χριστούγεννα. Για το Market Pass 2, για όσους είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι την 31η Οκτωβρίου, η πληρωμή ολοκληρώνεται σήμερα.

Για όσους υποβάλουν αίτηση από 31 Οκτωβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου του 2024, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου, είπε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Αθανασία Στολάκη.

Στις 9 Νοεμβρίου περιμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα του Youth Pass. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μία ενίσχυση 150 ευρώ που θα δοθεί σε νέους και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών, θα δοθεί σε μορφή ψηφιακής κάρτας και θα μπορεί να καταναλωθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών και του τουρισμού.

Επίσης, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του Δεκέμβρη, την καταβολή του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους.
Πρόκειται για μία ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα με τις συντάξιμες αποδοχές. Θα δοθεί σε περίπου 750.000 συνταξιούχους όλων των ταμείων, που έχουν όμως προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ.

Επίσης, τον Δεκέμβριο το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης θα δοθεί αυξημένο κατά 8%. Έτσι λοιπόν, αν κάποιος σήμερα λαμβάνει 200 ευρώ, θα λάβει τον Δεκέμβρη 216, αν λαμβάνει 300 θα λάβει 324 και ούτω καθεξής.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου περιμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα για να κατατεθούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Η ενίσχυση θα κυμανθεί από 100 έως 1.000 ευρώ. Η καταβολή της πρώτης δόσης αλλά και της προκαταβολής για όσους δικαιούνται προκαταβολή θα γίνει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα λάβουν και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2023. Και περιμένουμε και την επιβεβαίωση ή όχι τις επόμενες ημέρες για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ενδέχεται να δοθεί τα Χριστούγεννα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Εξωδικαστικός μηχανισμός

Ο εξωδικαστικός είναι ένα από τα εργαλεία που παρέχονται για την προστασία των δανειοληπτών. Μπορεί να μας οδηγήσει σε ρύθμιση της οφειλής, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 420 δόσεις, όταν μιλάμε για οφειλές προς τράπεζα.

Παρόλα τα ευεργετήματα, όπως είναι και ο υψηλός αριθμός δόσεων αλλά και το κούρεμα της οφειλής που έχει ο εξωδικαστικός το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε λήθαργο, οι εταιρείες διαχείρισης δεν ανταποκρίνονταν, οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονταν ή ανταποκρινόταν πολλές φορές αρνητικά, με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ λίγες ρυθμίσεις.

Αυτή όμως η εικόνα έχει αλλάξει σταδιακά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, τον Οκτώβριο έγιναν 1210 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις, που αντιστοιχούν σε 458 εκατομμύρια οφειλών, ενώ συνολικά έχουν γίνει πάνω από 10.000 επιτυχείς ρυθμίσεις, που αντιστοιχούν σε 3,7 δισεκ. σε οφειλές.

Έρχονται και άλλες βελτιώσεις στον εξωδικαστικό, είπε. Καταρχάς, πιστωτές, τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης αλλά και Δημόσιο θα είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται την πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους που θα προτείνει η πλατφόρμα για τους ευάλωτους δανειολήπτες δανειολήπτες. Άρα λοιπόν, ισχυρότερη προστασία για τους πραγματικά ευάλωτους. Αν κάποιος θέλει να το αμφισβητήσει, θα πρέπει να προσφύγει δικαστικά. Επίσης βελτιώνεται ο μαθηματικός τύπος του συστήματος. Αυτό δίνει μεγαλύτερο κούρεμα όχι μόνο για τους ευάλωτους αλλά και τους δανειολήπτες που έχουν δάνειο με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...