Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Eπί ποδός η αστυνομία για τις συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο Αττικής – Μέτρα για την εφαρμογή της απαγόρευσής τους

Σε συναγερμό βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αττική από τις 06:00 σήμερα το πρωί (1/11) έως τις 6:00 αύριο το πρωί (02/11), σήμερα, στις 7 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες. Για τις 6 το απόγευμα, δηλαδή μία ώρα νωρίτερα, έχει γίνει προαναγγελία αντιφασιστικής διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί ποδός βρίσκονται πάνω από 3.000 αστυνομικοί. Σε επιφυλακή βρίσκονται άντρες, από τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ., διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί της ασφάλειας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και drones.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να εφαρμοστεί η απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Έτσι δεν αποκλείονται οι προσαγωγές για την περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση. Κλειστός θα είναι από τις δύο μετά το μεσημέρι ο σταθμός «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ, με τους συρμούς να διέρχονται από τον σταθμό, χωρίς να κάνουν στάση.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Ύστερα, από πληροφορίες των αρχών πως μια ομάδα Ιταλών ακροδεξιών θα έφτανε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10), οργανώθηκε επιχείρηση και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 21 Ιταλούς με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Σε βάρος τους έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη χώρα τους, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Χθες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: “Είναι η επέτειος της δολοφονίας δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και η δεκαετής επέτειος έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να περάσει αυτή η ένταση χωρίς ευρύτερα προβλήματα, έχοντας λάβει τα μέτρα μας”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει βγάλει εδώ και χρόνια τα σορτς και τις φόρμες έχε φορέσει κοστούμι και γράφει ιστορία ως προπονητής. Οδήγησε το Περιστέρι...