Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Φιλιππίνες: Απαγορεύεται στους στρατιώτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Ο αρχηγός Άμυνας των Φιλιππίνων διέταξε όλο το αμυντικό προσωπικό και τον στρατό των 163.000 μελών να απόσχουν από τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία προσωπικών πορτρέτων, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους για την ασφάλεια.

Ο υπουργός Άμυνας Gilberto Teodoro Jr. εξέδωσε τη διαταγή σε υπόμνημα της 14ης Οκτωβρίου, καθώς οι δυνάμεις των Φιλιππίνων εργάζονται για να αποδυναμώσουν τις από δεκαετίες κομμουνιστικές και μουσουλμανικές εξεγέρσεις καθώς και να συνεχίσουν την υπεράσπιση εδαφικών συμφερόντων στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αυθεντικότητα του σημειώματος, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, για το τι ώθησε τον Teodoro να εκδώσει την απαγόρευση.

Ο Teodoro προειδοποίησε συγκεκριμένα για τη χρήση μιας ψηφιακής εφαρμογής που απαιτεί από τους χρήστες να υποβάλλουν τουλάχιστον 10 φωτογραφίες τους και στη συνέχεια αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει «ένα ψηφιακό άτομο που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο μιλά και κινείται ένα πραγματικό άτομο». Τέτοιες εφαρμογές ενέχουν «σημαντικούς κινδύνους για το απόρρητο και την ασφάλεια», είπε.

«Αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη και διασκεδαστική εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα για τη δημιουργία πλαστών προφίλ που μπορούν να οδηγήσουν σε κλοπή ταυτότητας, κοινωνική μηχανική, επιθέσεις phishing και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες», είπε ο Teodoro. Υπήρξε ήδη αναφορά για μια τέτοια περίπτωση» τόνισε.

Ο Gilberto Teodoro διέταξε όλο το αμυντικό και στρατιωτικό προσωπικό «να απόσχει από τη χρήση εφαρμογών δημιουργίας φωτογραφιών και να επαγρυπνά στην ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο» και επισήμανε ότι οι ενέργειές τους πρέπει να τηρούν τις αξίες και τις πολιτικές του Υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: Top Albania Radio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...