Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Π. Γαλιατσάτος: Θα νικήσουμε την Covid – Τα νέα εμβόλια θα είναι έτοιμα το φθινόπωρο (video)

Aισιόδοξος για τα θετικά αποτελέσματα που θα έχουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια στην αντιμετώπιση των παραλλαγών του κορονοϊού εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΕRT Σαββατοκύριακο» ο Παναγης Γαλιατσάτος, πνευμονολόγος, επικεφαλής Μονάδας Covid Nοσοκομείου “John Hopkins”.

Αναφερόμενος στις παραλλαγές του ιού, με πιο πρόσφατη τον «Κένταυρο» που εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες ο κ. Γαλλιατσάτος εξήγησε ότι «με την Όμικρον 5 είδαμε πολλές μολύνσεις, αλλά λιγότερες εισαγωγές». Και όπως τόνισε δεν έχουμε πάει σε άλλο γράμμα της αλφαβήτου ακόμη, όσον αφορά την εμφάνιση νέας παραλλαγής.

Μιλώντας για τους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας τόνισε ότι τα νέα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια που αναμένονται το φθινόπωρο θα περιορίσουν τις μολύνσεις παράλληλα με τον περιορισμό της βαριάς νόσησης.

Όπως αποκάλυψε ο επιστήμονας, οι αρμόδιες υπηρεσίες στις ΗΠΑ έχουν ζητήσει από τις φαρμακευτικές εταιρείες να περιέχουν στα επικαιροποιημένα εμβόλιά τους στελέχη από τη μετάλλαξη Άλφα και την παραλλαγή Όμικρον.

«Τα εμβόλια θα εναι έτοιμα το φθινόπωρο. Χαμογελάω γιατί θα νικήσουμε τον Covid» υποστήριξε ο πνευμονολόγος.

Σύμφωνα με τον ειδικό οι επιστήμονες θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σιγά σιγά καταλαβαίνουμε το μικρόβιο πιο καλά και ξέρουμε τι θα δώσει στο μέλλον».

Πρόσθεσε ότι η γνώση που έχουν αποκτήσει οι επιστήμονες συντελεί στο να μη είναι απειλητικός για τη ζωή των ασθενών ο μολυσματικός ιός.

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου. Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...