Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: Επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους προτείνουν οι επιστήμονες

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την αύξηση των κρουσμάτων και τους φόβους για νέο κύμα από το φθινόπωρο.
Η κ. Παγώνη μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούλιο. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, τουρισμός υπάρχει, μάσκες δεν φοράμε. Ήδη είχαμε τα πρώτα δείγματα από την Ευρώπη που τα κρούσματα ήταν πολλά, μετά από έναν μήνα φάνηκε και σε εμάς. Αυτό δεν σημαίνει πανικός, σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουμε όταν θα πάμε στις διακοπές μας και δε θα ξεχάσουμε τις μάσκες μας αλλά και τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι σημαντικά. Το να πλένεις τα χέρια σου, το να μην πλησιάζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις τα λέμε και τα ξαναλέμε», ανέφερε αρχικά.

«Η αποκλιμάκωση θα γίνει μετά τις 20 Ιουλίου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουμε έξαρση. Το καλοκαίρι έτσι θα πηγαίνει. Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 είναι στο ανώτερο αναπνευστικό, οπότε δεν έχουμε τις επιπλοκές που υπήρχαν στην Δέλτα. Έχουμε το φάρμακο το καινούριο, έχουμε τα εμβόλιο, τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε», συμπλήρωσε.

«Έχουμε 42% αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Έχουν πάει πίσω τα τακτικά χειρουργεία. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε non covid κλινικές ξανά», είπε συμπληρωματικά.

Ο καθηγητής ορθοπεδικής και βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός μίλησε επίσης για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Δεν θα συμφωνήσω ότι υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή, δε το βλέπουμε τόσο. Τα τακτικά χειρουργεία γίνονται κανονικά. Στην παρούσα φάση τα πράγματα προχωρούν με μία κανονικότητα και πιστεύουμε να παραμείνει αυτό. Στο ΚΑΤ δεν έχουμε ράντζα» , πρόσθεσε ο κ. Πνευματικός.

«Είμαστε στον 3ο χρόνο της πανδημίας, έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία από τις πρώτες μέρες και πλέον αντιμετωπίζεται πιο εύκολα από την αρχή. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πώς το βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος. Στις ΗΠΑ θεωρούν τον κορωνοϊό απλή ίωση. Είμαστε μία χώρα που δεν έχουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες, παρόλα αυτά εάν δούμε πώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία, δεν φύγαμε από τους μέσους όρους. Τα ποσοστά μας είναι αναλογικά με τις άλλες χώρες, αυτό σημαίνει ότι πήγαμε καλά», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει στα προουκρανικού πολέμου επίπεδα, οι περιορισμοί στην προσφορά και οι υψηλοί κίνδυνοι στις παγκόσμιες αγορές θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γλώσσα Κουσούντα (Kusunda) του Νεπάλ δεν ανήκει σε καμία γνωστή οικογένεια γλωσσών. Επίσης, δεν περιέχει τις λέξεις «ναι» και «όχι». Η 18χρονη Χίμα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με το πέρασμα του χρόνου, όσοι νοσούν από Covid- 19 αλλά και όσοι το περνούν ακόμη και χωρίς...

ΕΛΛΑΔΑ

«Δούρειοι ίπποι» που εισχωρούν μέσα σε κινητά τηλέφωνα επώνυμων και ανώνυμων προσώπων. «Αθόρυβη» κλωνοποίηση ηλεκτρονικών συσκευών για απόκτηση χρημάτων, ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και κρίσιμων...