Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό συμβάλει σε μικρότερο κίνδυνο από διαβήτη τύπου 2

Με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σχετίζεται η μέτρια κατανάλωση κρασιού με το φαγητό σύμφωνα  με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο-αναλυτή Βιστατιστικής δρα Χάο Μα του Πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της American Heart Association στο Σικάγο, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 312.400 ενήλικες με μέση ηλικία τα 56 έτη, που δεν είχαν διαβήτη, καρδιαγγειακές νόσους ή καρκίνο στην αρχή της μελέτης.

Στη διάρκεια περίπου 11 ετών, 8.600 άτομα εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2. Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων κρασιού με τα γεύματα σχετίστηκε με 14% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ με το φαγητό τους. Όσοι έπιναν μεγαλύτερες ποσότητες μπίρας ή άλλου αλκοόλ είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με διαβήτη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ορισμένα συστατικά του κρασιού, πιθανώς τα αντιοξειδωτικά, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, κάτι που δεν ισχύει για άλλα είδη αλκοόλ. Δεν είναι σαφές κατά πόσο η μείωση του κινδύνου διαβήτη αφορά εξίσου το λευκό και το κόκκινο κρασί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο 28 Μαΐου στις 18:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, θα παραστεί στην τελετή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση της λειτουργικής και της καθαρής κερδοφορίας, των επενδύσεων και των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής ανακοίνωσε η ΔΕΗ για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση μέσω των τριών νέων προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας καθώς οι τράπεζες ενέκριναν τις αιτήσεις...

ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη στον κόσμο – μετά την Ισπανία- ως προς το δυναμικό παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού...