Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Επιμένουν οι αρνητές – Βρήκαν το… νόημα του Covid-19 (βίντεο)

Τους “πνίγει” το παράπονο. Είναι και αυτές οι απορίες που έχουν φωλιάσει στο μυαλό τους εδώ και μήνες που κάνουν την κατάσταση πιο περίπλοκη. Ο κύριος προχωράει και μονολογεί, άλλος ανακοινώνει τα δυσάρεστα σε όσους έκαναν το εμβόλιο. Η γιατρός στην Κρήτη που θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της δικαιοσύνης ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στην περίπτωσή της, αλλά οι αρνητές που κατάφεραν να το περάσουν σε άλλο επίπεδο χτύπησαν στον Βόλο.

Με μήνυμα που κόλλησαν σε παρμπρίζ λεωφορείων και αυτοκινήτων, κάνουν γνωστό ότι έψαξαν, έμαθαν και κατάλαβαν τι κρύβει ο κορωνοϊός. Που δεν λέγεται τυχαία, όπως γράφουν στον μητροπολίτη Ιγνάτιο, Covid 19.

«Ξέρει ο κύριος Επίσκοπος, Πατέρας του Βόλου Ιγνάτιος τι σημαίνει στα ανάποδα και στα εβραϊκά ο Covid 19 που τόσο κόβεται για τον μπολιασμό, ικανοποιώντας του αδελφούς του, εχθρούς του Χριστού; Η λέξη Covid, ανάποδα διαβάζεται Divoc και στα εβραϊκά σημαίνει διχασμός. Και ιδού το πετύχανε πλήρως!», έγραφε το μήνυμα.

Τόσο απλό. Απλά όπως φαίνεται ήθελαν χρόνο για να το παρατηρήσουν και κυρίως να σκεφτούν να διαβάσουν ανάποδα τη λέξη Covid. Στην Κρήτη η αντιεμβολιάστρια παθολόγος με προϋπηρεσία σε δημόσιο νοσοκομείο ετοιμάζεται να δικαστεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων, δίχως να ανασκευάζει. Όλα αυτά την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να στερεί δεκάδες ζωές καθημερινά και να χτυπάει ακόμα και τριπλά εμβολιασμένους. «Ο COVID-19 με βρίσκει τριπλά εμβολιασμένη και έχοντας κάνει επιπλέον και το εμβόλιο της γρίπης. Τα συμπτώματα που έχω περιορίζονται σε ένα επίμονο μπούκωμα», ανακοίνωσε η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια κατηγορία και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. «Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε και εμένα. Τριπλά εμβολιασμένος. Ακολουθούμε τα πρωτόκολλα», ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους στα social media. Με ήπια συμπτώματα νοσεί και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρωμανωλάκης: «Χάρη και στην επαναληπτική δόση του εμβολίου, τα συμπτώματά μου είναι προσώρας ήπια (πονόλαιμος και χαμηλός πυρετός). Παροτρύνω όλους να εμβολιαστούν και να ακολουθούν τα σχετικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Από τη μια λοιπόν εκείνοι που ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών και δίνουν τη μάχη θωρακισμένοι και από την άλλη οι αρνητές που λένε και κάνουν τα δικά τους. Στον Βόλο μάλιστα άλλοι δύο γονείς συνελήφθησαν χθες επειδή έκοψαν το σχολείο στα παιδιά τους για να μην ακολουθήσουν τα μέτρα κατά της διασποράς. Η δίκη που εκκρεμούσε δεν έγινε σήμερα, με τον δικηγόρο της μητέρας να ζητά αναβολή της δίκης για λόγους υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...