Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Πότε αναμένεται η κορύφωση κρουσμάτων και πόσο θα κρατήσει – Τι λένε ειδικοί

Για πιθανή κορύφωση του κύματος των κρουσμάτων μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, τοποθετώντας νωρίτερα από το αναμενόμενο την έξαρση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο κ. Πρασσάς εξήγησε ότι «είναι φρενήρης ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, ενδεχομένως και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή σε δέκα μέρες, να έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων».

Και συνέχισε: «Θα ακολουθήσει μία… ουρά νοσηλειών. Βλέπουμε από διάφορες χώρες ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι αυξημένη. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα κενά ανεμβολίαστων και το ΕΣΥ είναι ήδη στο “κόκκινο”, το διακύβευμα των επόμενων εβδομάδων είναι πολύ σημαντικό».

Ο κ. Πρασσάς επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν πάρα πολύ ισχυρή προστασία απέναντι στη βαριά νόσηση. Αντιθέτως, η μετάλλαξη Omicron αποτελεί εξαιρετικά μεγάλη απειλή για τους ανεμβολίαστους και ειδικά για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Ελευθέριος Ζέρβας, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει μεγάλη πίεση κρουσμάτων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και αύξηση νοσηλειών, καθώς και ότι οι περισσότεροι που νοσηλεύονται είναι ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Φαίνεται ότι ο Ιανουάριος θα είναι δύσκολος μήνας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η «εκτόξευση» κρουσμάτων θα κρατήσει 2 με 3 εβδομάδες και μετά αναμένεται να υπάρξει μία κάμψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...