Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2024: “Poor Things” για το κοινό που παραμένει στο σπίτι του

Στο 3 της αντίστροφης μέτρησης για τα Όσκαρ, το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου τερματίζει σε γνωστή πλατφόρμα.

Κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, έβαλε στην πρώτη γραμμή των Οσκαρικών στοιχημάτων την Έμμα Στόουν, ενδυνάμωσε τις συζητήσεις για τα σεξουαλικά δικαιώματα των γυναικών, επιφόρτισε με νέα ανάγνωση τις διασκευές βιβλίων και επαναπροσδιόρισε την αισθητική των ταινιών του φανταστικού κινηματογράφου.

Τρεις μέρες μόλις πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Όσκαρ, όσοι επιλέγουν την άνεση του καναπέ τους, τη βολή μιας κινητής συσκευής ή απλά θέλουν να την ξαναδούν, θα μπορούν να το κάνουν στην πλατφόρμα του Disney+.

Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 Searchlight Pictures All Rights Reserved.

Η ταινία καταπιάνεται με την εξέλιξη της ζωής μιας γυναίκας (που για την ανάγκη της περιγραφής θα χρησιμοποιήσουμε το όνομα της αναγεννημένης έκδοσης της), της Μπέλα Μπάξτερ, της οποίας η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή επιβεβαιώνει πως καλό είναι αν ξαναγεννηθούμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη.

Μια πλατφόρμα μακριά, στο Netflix (και το Vodafone TV), βρίσκεται και η «Ευνοούμενη», η προηγούμενη ταινία του Λάνθιμου που είχε κερδίσει μια λιγότερη υποψηφιότητα για Όσκαρ από το «Poor Things».

Στο Cinobo πάλι, οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν τις πρώτες ταινίες του: «Κινέττα», «Κυνόδοντας», «Άλπεις», «Αστακός», «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» και το «Nimic».

Για όσους όμως θέλετε να γνωρίσετε το παρασκήνιο των συνεργασιών του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και τη δημιουργική σύμπραξη που μοιράζεται μόνο με τους συνεργάτες του, δείτε (και διαβάστε) τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο μοντέρ των ταινιών του, Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Όσο για την τελετή των Όσκαρ, θα παρουσιαστεί ζωντανά τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 02.00 τα ξημερώματα με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά από την Cosmote TV. Εμείς θα είμαστε εδώ στο ertnews.gr και θα αναμεταδίδουμε ταυτόχρονα με live-blogging.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Διοικητής του 306 Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ) Συνταγματάρχης (ΤΧ) Απόστολος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής και Πρόεδρος του...