Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bafta 2024: Στην Εμα Στόουν για το “Poor Things” το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού – Το “Oppenheimer”

Η Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο τη καλύτερης ηθοποιού για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου.

Επιπλέον, το Poor Things κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μακιγιάζ και χτένισμα, καθώς και αυτό των καλύτερων κοστουμιών.

Η ταινία «Oppenheimer» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA, ενώ συνολικά κέρδισε επτά βραβεία.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά αναμονή διάκρισης του σκηνοθέτη έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες ταινιών όπως το «Inception» και το «The Dark Knight».

Μεγάλο φαβορί των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου, ο βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτης κέρδισε τους Τζόναθαν Γκλέιζερ σκηνοθέτης της ταινίας “The Zone of Interest”, Τζάστιν Τριετ “Anatomy of a Fall”, Αλεξάντερ Πέιν “Winter Break”, Μπράντλεϊ Κούπερ ( “Maestro”) και Άντριου Χέιγκ (“Without Ever Knowing Us”).

Παράλληλα ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστής της ταινίας Oppenheimer που υποδύεται τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό, κέρδισε το βραβείο Bafta στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε χρόνο, ο κόσμος παράγει περίπου 400 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πλαστικών απορριμάτων. Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι καταλήγουν στους ωκεανούς, με τα πλαστικά μιας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...

ΥΓΕΙΑ

Οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να εμφανίσουν και δεύτερο καρκίνο, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο...