Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών σύμφωνα με τις προβλέψεις και παρατηρήσεις του Variety

Στο άρθρο του το «Variety» υποστηρίζεται ότι θα ήταν ιδανικό το αποτέλεσμα των Χρυσών Σφαιρών να γιγάντωνε τον αγώνα του Μπαρμπενχάιμερ [δηλαδή της πάλης για πρωτιά της «Μπάρμπι» και του «Όπενχάιμερ»].

Η πραγματική μάχη, κατά τον συντάκτη, θα δοθεί στις κατηγορίες καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερο σενάριο και δεύτερης ανδρικής ερμηνείας (με τους Robert Downey Jr.και Ryan Gosling να κονταροχτυπιούνται). «Ο Νόλαν είναι έτοιμος να πάρει σκηνοθετικές τιμές, ενώ η «Μπάρμπι» θα μπορούσε να κερδίσει βραβεία για το σενάριο και τον [Ράιαν] Γκόσλινγκ».

Το άρθρο ξεκινάει με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι απρόβλεπτο [άρα πιο αντικειμενικό(;)] καθώς στην ομάδα τους έχουν ενταχθεί 300 ψηφοφόροι από όλο τον κόσμο. «Οι σφαίρες είναι διαβόητες για το ότι πηγαίνουν με τον δικό τους τρόπο», θα υπογραμμίσει. Στηριζόμενοι σε αυτό, το εναλλακτικό σενάριο θέλει τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού» να κονταροχτυπιούνται με την ταινία «Poor Things» την οποία χαρακτηρίζει «σπουδαία εξέγερση επιστημονικής φαντασίας».

Στις γενικές παρατηρήσεις του Clayton Davis, χαρακτηρίζει «φλυαρία» την πολυμορφική προσέγγιση των κατηγοριών ερμηνείας πρώτου και δεύτερου ρόλου, αντρών και γυναικών, πρώτης και δεύτερης ερμηνείας, σε δραματικό και κωμικό [ή μιούζικαλ] ρόλο. Συγκρίνοντας τις επιλογές της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λας Βέγκας, βάζει στο χάρτη και το Maestro του του Μπράντλεϊ Κούπερ, υπογραμμίζοντας ότι η Κάρεϊ Μάλιγκαν παίρνει μεγάλο βάρος της επιτυχίας της ταινίας. Θεωρεί ασφαλή επιλογή αυτή των Cillian Murphy του «Oppenheimer» και Lily Gladstone στους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού.

Στις ομοιογένειες των χαρακτήρων παρατηρεί ότι «στο «American Fiction» και στο «Τα Παιδιά του Χειμώνα» οι αντίστοιχοι πρωταγωνιστές Jeffrey Wright και Paul Giamatti υποδύονται εκπαιδευτικούς που φιλοδοξούν να γίνουν συγγραφείς. Και στο «Barbie» και στο «Poor Things», η Margot Robbie και η Emma Stone παίζουν γυναίκες που γίνονται ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσω των συνειδητοποιήσεων τους για τον έξω κόσμο».

Όσον αφορά τη νέα κατηγορία σχετικά με τα επιτεύγματα του box office θεωρεί ότι η πραγματική μάχη δεν είναι ανάμεσα στο προφανές «Barbie» και «Oppenheimer» αλλά στο «Barbenheimer» και το «Taylor Swift: the Eras Tour» που υπογραμμίζει ότι ως μη επιλέξιμη για τα Όσκαρ, «θα μπορούσε να αναστατώσει [ευχάριστα;] μια τέτοια βράβευση, αφήνοντας τους Swifties να χαίρονται σε όλο τον κόσμο».

Στο κείμενο του σχολίασε επίσης και τη δεύτερη νέα κατηγορία, αυτή του καλύτερου Stand Up. Από τις 6 υποψηφιότητες, αναγνωρίζει τις 4 ως πιθανές για βράβευση, αυτή του Chris Rock, του Ricky GervaΝΕΑis, και δίνει πιθανότητες στη Sarah Silverman ή την Wanda Sykes «να διακυβεύσουν τις αξιώσεις τους», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Όσο για το γεγονός αν η βραδιά θα είναι άξια προσοχής, το κείμενο αναφέρει ότι ο Jo Koy δεν είναι δοκιμασμένος παρουσιαστής [και άρα το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί]. «Οι σφαίρες εισέρχονται σε μια νέα εποχή, θα χρειαστούμε κάτι περισσότερο από έναν μετεωρολόγο για να μάθουμε με ποιον τρόπο φυσάει ο άνεμος τους».

Πηγή: Variety

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ & ΓΕΣ, επισκέφθηκε νησίδες και νησιά του Αν....